Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 17.54 2019-10-16

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Domoticz nu på RPi3
InläggPostat: 07.32 2019-09-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24053
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Har nyss installerat Domoticz på min Win8 burk.

Klagar på att python saknas
Bilaga:
domoticz.JPG


Installerade senaste Python3.7 enl anvisningrna på Domoticz sida


Still no go, någon som kan hjälpa mig att reda ut detta?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Senast redigerad av tecno 11.28 2019-09-26, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.36 2019-09-13 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10306
För det första varför kör du Win8? Uppgradering till Win10 är gratis.

Ditt domoticz-problem beror antagligen på att du har fel python eller ingen python i path.
Här finns en bra instruktion hur man testar och korrigerar: https://geek-university.com/python/add- ... dows-path/


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.49 2019-09-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24053
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
8:an har sina randiga skäl då vissa program inte trivs i 10:an

Det lutar åt path fel, får rota i detta.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.35 2019-09-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24053
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Ominstallerat både Domoticz som Python. Efterfrågade libpython37.a finns med i path.

Still no go.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.02 2019-09-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24053
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Path är OK ser det ut som.

Bilaga:
python path.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.56 2019-09-13 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10306
Prova att manuellt starta domoticz från den kommandoprompt där du just testade path.
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
cd C:\Program...
etc

Kan vara så att den genväg/batfil som startar domoticz inte använder samma path.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.31 2019-09-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24053
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Blir bara kul värre ;)

Bilaga:
domo_path.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.33 2019-09-13 

Blev medlem: 10.06 2010-01-07
Inlägg: 944
Ort: Sandared
Du kan inte köra så med mellanslag i namnen, du får lägga " runt så det blir så här

"c:\program files (x86)\domoticz\domoticz.exe"


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.38 2019-09-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24053
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Samma problem kvarstår

Citera:
Access Error: 404 -- Not Found
Cannot locate document: /


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.45 2019-09-13 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 37918
Ort: Söderköping
En "404" är väl inte "samma problem som tidigare" då Python inte startade(?).


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.01 2019-09-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24053
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
404an har varit där från första början.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.22 2019-09-13 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10306
Startar alltså tjänsten utan varningsmeddelanden nu?
Ser du din anslutning i kommandoprompten när du försöker surfa in med webbläsaren?

Om inte kan det vara så att du ansluter på fel port eller redan har en annan webserver igång av någon anledning.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.52 2019-09-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24053
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Straight out of the box installation 127.0.0.1:8080 och ingen annan webserver vad jag vet av ;)

Ser vad då? Du menar starta Domoticz via kommandoprompten så nej inget visas i det fönstret.

Fortfarande fel med Python och 404 på websidan.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.02 2019-09-13 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10306
Varje gång du klickar refresh i browsern ska en ny rad visas i kommandoprompten.

Vad händer om du går in på websidan *utan* att starta domoticz från kommandoprompten?
Du ska få timeout. Annars har du nån tjänst igång i bakgrunden som måste stoppas först.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.19 2019-09-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24053
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Starta via kommandoprompt = samma fel
Ingen uppdatering i kommandofönstret vid refresh

Domo nedstängd

127.0.0.1 = ERR_CONNECTION_REFUSED

127.0.0.1:8080 så dyker samma felmeddelande upp = detta är ju skumt, ligger det nån cash någonstans?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: schnilsch och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010