Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 04.40 2019-08-18

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 18.45 2019-08-10 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 21342
Ort: MadLand (Enköping)
Just nu ligger det hela intryckt i en gigantisk tabellstruktur med tabeller i tabeller i tabeller.
Det lilla tabellavsnittet jag håller på med just nu ser ut såhär, med gammal kod från början av 2000:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
  1.                     <p>
  2.                     <img border="0" src="logg/rubrik_loggbok.gif" width="400" height="25"></p>
  3.                       <table border="0" cellpadding="3" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" width="400" id="AutoNumber4" bgcolor="#DACCB9">
  4.                       <tr>
  5.                         <td width="100">
  6.                         <a target="_self" href="logg/index.html">
  7.                         <img border="0" src="loggbok.gif" width="100" height="100"></a></td>
  8.                         <td width="312" valign="top">
  9.                        <h2>Senaste inlägget från loggboken</h2>
  10.                        <script language="php">
  11.     $handle = fopen("logg/index.html", "r");
  12.     $datum = " ";
  13.     while (!strpos($datum,"•")) {
  14.         $datum = fgets($handle, 4096);
  15.     }
  16.     $buffer=" ";
  17.     while (!strpos($buffer,"</blockquote>")) {
  18.         $buffer = fgets($handle, 4096);
  19.         if (!strpos($buffer,"blockquote")) {
  20.             echo $buffer;
  21.         }
  22.     }
  23.     fclose ($handle);
  24.     echo "</p><p>";
  25.     echo "Loggat ".substr($datum,strpos($datum,"•")+2,10);
  26. </script>
  27.                         </td>
  28.                       </tr>
  29.                     </table>
  30.  

och det funkar hur bra som helst.

Nu har jag på en testsida flyttat ut det i en egen fil, bytt bort tabellen, och hämtar in det med en <?php include'fil'; ?>
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
  1. <span class="header">Loggbok</span>
  2. <div class="card">
  3.     <a target="_self" href="logg/index.html">
  4.         <img src="loggbok.gif" width="100" height="100"></a>
  5.     <h2>Senaste inlägget från loggboken</h2>
  6.     <?php
  7.     $handle = fopen("logg/index.html", "r");
  8.     $datum = " ";
  9.     while (!strpos($datum,"•")) {
  10.         $datum = fgets($handle, 4096);
  11.     }
  12.     $buffer=" ";
  13.     while (!strpos($buffer,"</blockquote>")) {
  14.         $buffer = fgets($handle, 4096);
  15.         if (!strpos($buffer,"blockquote")) {
  16.             echo $buffer;
  17.         }
  18.     }
  19.     fclose ($handle);
  20.     echo "</p><p>";
  21.     echo "Loggat ".substr($datum,strpos($datum,"•")+2,10);
  22.     ?>
  23. </div>

Men PHP-scriptet körs inte. Det blir en PHP timeout efter 30s på raden med $datum = fgets($handle, 4096);
HTML-delen funkar bra och dyker upp efter 30s när PHP felar. Alla filer ligger på samma ställe.
Det funkar inte när jag kör filen direkt heller.
Vad är det jag missar?
Enda skillnaden är att jag bytt ut script-taggarna.
Och att filen är sparad i UTF-8 istället för windows-1252.

[edit]
Hmm... undrar om PHP missar lite med radräknaren och det är while (!strpos($datum,"•")) { som jäklas.
Den där bulleten får nog inte samma kod i UTF-8. Om tecknet inte hittas blir det knas...

[edit]
Det var det :lol: ersatte alla • med &bull; och sökte efter det istället.
Det är som teddybjörnen Porgy som Alan Turing hade. Prata med den först så kommer man kanske på misstagen själv. :D
Kanske skulle ha med en koll på EOF där :P


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.04 2019-08-11 

Blev medlem: 07.14 2007-04-11
Inlägg: 4279
Ort: En_stad
Okej. Tänkte skriva det, men då hade du
redan redigerat ditt inlägg. :)

Ny version av hemsidan på gång?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.18 2019-08-11 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 21342
Ort: MadLand (Enköping)
Ja, jag vill bort från Microsoft Frontpage 2003, och rensa bort det mesta av tabellstrukturen. Det är så lätt att av misstag ta tag i fel linje i nån tabell i WYSIWYG-editorn.
Och idag innehåller alla filer precis allt, så om jag vill ändra någon detalj i designen måste det ändras i alla filer. Include-funktionen i frontpage laddar in allt innan publicering... :p
Och så passar jag på att fixa till så jag inte får en massa PHP-notiser i loggen om odefinierade variabler mm.

Notepad++ är guld. :tumupp: för den.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.54 2019-08-11 

Blev medlem: 07.14 2007-04-11
Inlägg: 4279
Ort: En_stad
Okej. Jag håller med om Notepad++.

Ett litet tips om du inte redan har sett det:
På sidorna "Kontakta oss" och "Hjälp" så
verkar inte åäö fungera i Shoutboxen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.55 2019-08-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 23767
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Citera:
vill bort från Microsoft Frontpage 2003


Testat Microsoft Expression Web 4 ?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.01 2019-08-11 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 21342
Ort: MadLand (Enköping)
BJ skrev:
Okej. Jag håller med om Notepad++.

Ett litet tips om du inte redan har sett det:
På sidorna "Kontakta oss" och "Hjälp" så
verkar inte åäö fungera i Shoutboxen.

Det beror på att jag bytt kodning på första sidan, loggboken, samt shoutboxens datafil till UTF-8. Nya kommer samexistera med gamla tills allt är överflyttat, så den sidan jag jobbar med för tillfället ändras från 1252 till UTF-8. Eftersom varje sida har en kopia av allt (även shoutboxkoden), är de andra 1252 och visar shoutboxen fel.

Shoutboxen ska bort ändå. :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.16 2019-08-11 

Blev medlem: 07.14 2007-04-11
Inlägg: 4279
Ort: En_stad
Okej.

Shoutboxen ska bort ändå.

Jaha. :ledsen:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.22 2019-08-11 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 21342
Ort: MadLand (Enköping)
Det är inte så många som använder den. Jag skrev det om 13 år för 3 år sen. ;)
Men men, vi får se. Med nya koden blir det lätt att lägga till den igen om jag ångrar mig.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.30 2019-08-11 

Blev medlem: 07.14 2007-04-11
Inlägg: 4279
Ort: En_stad
Jaha. Ja, det var ju ett litet tag sedan. ;)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.29 2019-08-11 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 21342
Ort: MadLand (Enköping)
Jag ångrade mig lite angående förfarandet. Bytte tillbaks till 1252-kodning och kopierade över allt till en ny mapp och så jobbar jag med det hela där i så slipper det påverka sidan alls under tiden.
Det var ju inte så mycket, "bara" 100MB. :p


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.43 2019-08-12 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 21342
Ort: MadLand (Enköping)
tecno skrev:
Testat Microsoft Expression Web 4 ?

Nej.
Jag kollade dock snabbt genom några tutorials och det funkar väl ungefär likadant ser det ut som.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010