Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 18.17 2019-12-12

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 54 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Path och datum-generator
InläggPostat: 20.29 2019-08-13 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10863
Ort: Göteborg
Hej!

Jag älskar att cadda alla möjliga typer av saker i MS Paint.

Helt underbar frihet när allt är pixel-baserat!

MEN jag orkar inte skriva datum varje gång, än mindre orkar jag skriva pathen.

Så jag undrar om man kan skapa ett litet program som känner av pathen och hela tiden tickar med datumet så att man typ bara kan kopiera med musen vad som för tillfället står och sedan pasta in det i sitt dokument.

Jag vet att Excel och Word har den här funktionen redan men det hjälper inte mig som älskar Paint samtidigt som man skulle kunna vänja sig vid det enklare i mitt system än att koda upp alla word och exceldokument VARJE gång man använder det, mitt system innebär ju att det hela tiden tuggar en klocka som ger mig det jag vill ha OAVSETT applikation.

När det gäller pathen så tänker jag mig att man klistrar in nåt enkelt .exe-program i den katalog man caddar i sen dubbelklickar man på det programmet varvid hela pathen och datumet visas i en kopierbar dialogruta.

Efter att man kopierat informationen kan man bara stänga programmet.

Bra eller dålig ide'?

MVH/Roger


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.53 2019-08-13 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6101
Ort: Kristinehamn
Inte lika automatiskt, men skapa en fil i wordPad där du skrivit in de olika sökvägar du använder. Längs upp finns en datumstämpel. Klicka på den så far du datumet. Sedan kan du kopiera den länk du vill ha samt datum och eller klockslag. wordPad kan ju ligga öppet i bakgrunden tills du behöver det.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.20 2019-08-13 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10863
Ort: Göteborg
Jag har nog läst ditt trevliga meddelande tio gånger nu men jag tror jag fattar vad du menar.

Först observerar jag det du basalt säger dvs trycker man högst upp till höger på wordpad så får man datumet (jag kallar den klockan)

Sen blev jag dock lite konfunderad men jag tror du menar att alla mina paths bör finnas i wordpaddokumentet och det är ärligt talat inte så jättemånga så det är lätt att bara välja den path jag råkar använda, trycka på klockan och kopiera.

Vilken galant lösning!

Om än inte lika automatisk som du säger men vem behöver en massa automatik?

Jag tackar jättemycket för detta för det kan faktiskt lösa det problem jag har med att jag många gånger inte vet om den utprintade paint-ritningen är den mest aktuella eller inte, tämligen enkelt om det står datum på dom liksom.

Mycket bra att i alla fall få med pathen, ingen trivial information direkt.

Filnamnet blir lite bökigt men enkelt att också få med.

MVH/Roger


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.24 2019-08-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 7795
Ort: Göteborg
Skriv
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
echo %cd% %date% %time%
i CMD-prompten? Fungerar det så lägg det i en bat-fil.

Enklare att göra det snyggt i Powershell men jag vet inte om det finns i din XP installation.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.47 2019-08-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10863
Ort: Göteborg
"Windows cannot find echo" får jag som svar.

Men är verkligen "Run" (CMD-prompt) samma som DOS-emuleringen?

Har för mig det finns andra sätt att komma åt DOS.

MVH/Roger
PS
Synd att detta inte funkade, klockrent enkel grej ju! Nåväl, enkel och enkel, jag hade aldrig kommit på det :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.54 2019-08-16 

Blev medlem: 21.06 2011-01-29
Inlägg: 912
I run-fönstret skriver du cmd.
I terminalen skriver du echo ...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.27 2019-08-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10863
Ort: Göteborg
Du får vara tydligare än så för jag fattar inte det där.

MVH/Roger
PS
Är det alltså skillnad på run-fönstret och terminalen? Hur kommer jag åt respektive?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.34 2019-08-16 

Blev medlem: 21.06 2011-01-29
Inlägg: 912
> Är det alltså skillnad på run-fönstret och terminalen?
Ja. run används för att köra windows-program, t.ex. cmd.exe som är "dos"-terminalen.
Det går inte att skriva dos-kommandon direkt i run-fönstret.

> Hur kommer jag åt respektive?
Öppna run-dialogen (via startmenyn eller windowsknappen på tangentbordet + r), skriv cmd, enter.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.36 2019-08-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32615
Ort: Borås
Roger, vore det inte bättre att du skaffade riktiga program, istället för att hålla på att strula på detta sättet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.46 2019-08-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10863
Ort: Göteborg
Mr Andersson skrev:
> Är det alltså skillnad på run-fönstret och terminalen?
Ja. run används för att köra windows-program, t.ex. cmd.exe som är "dos"-terminalen.
Det går inte att skriva dos-kommandon direkt i run-fönstret.

> Hur kommer jag åt respektive?
Öppna run-dialogen (via startmenyn eller windowsknappen på tangentbordet + r), skriv cmd, enter.

Det här var ju ashäftigt!

Tänk att jag faktiskt sysslat pyttelite med DOS förr men jag kom för bövelen inte ens på hur jag startade DOS :rofl

CMD i run-rönstret, alltså!

Nu tror jag jag kommer ihåg det.

Fast ärligt talat tror jag att jag startade DOS på nåt annat sätt förr :humm:

MVH/Roger
PS
Jag fick tom med bråkdelar av en sekund när jag körde swesysmgr trevliga kod :) Stort tack swesysmgr för det kommandot!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.49 2019-08-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10863
Ort: Göteborg
swesysmgr skrev:
Skriv
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
echo %cd% %date% %time%
i CMD-prompten? Fungerar det så lägg det i en bat-fil.

Enklare att göra det snyggt i Powershell men jag vet inte om det finns i din XP installation.

Steg ett är avklarat, jag får din trevliga kod att fungera.

Stort tack!

Steg två i raketen, hur får jag till det med en bat-fil och vart placerar jag den?

Känner faktiskt till bat-filer men har ingen susning om hur man gjorde fast jag antar man lägger den i nån rot eller nåt?

MVH/Roger


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.52 2019-08-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10863
Ort: Göteborg
TomasL skrev:
Roger, vore det inte bättre att du skaffade riktiga program, istället för att hålla på att strula på detta sättet.

Modernt är tråkigt :)

MVH/Roger


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.53 2019-08-16 

Blev medlem: 21.06 2011-01-29
Inlägg: 912
Skapa en textfil i valfri editor*, fyll i med kommandona du vill köra (ett per rad), spara med ändelsen .bat i valfri mapp, dubbelklicka på filen.

*) En ren text-editor, inte t.ex. word eller wordpad som sätter in kontrolltecken för textformattering. Notepad går bra.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.24 2019-08-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 10863
Ort: Göteborg
Såna där förklaringar gillar jag som inte fattar nåt, jag får tom en förklaring på varför mitt "kära" wordpad inte fungerar.

Det blir MVG på den beskrivningen!

Tack!

MVH/Roger
PS
Bifogar bat-fil på formen txt-fil, hoppas den är riktig. Förslag på vart jag skall lägga den (även om det inte tycks spela roll)? Sen undrar jag varför datorn säger wordpad om txt-filer, är det att wordpad öppnar txt-filen, eller? Hittar annars inte notepad även om jag använt den mycket förr tills en på Xilinx support sa till mig att notepad var "braindead", glömmer aldrig det :)

Ska jag förresten spara filen i alla mappar jag jobbar med eller räcker det att spara den i en mapp? Ni hör ju vad jag förstår om datorer :D


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.40 2019-08-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32615
Ort: Borås
rogerk8 skrev:
TomasL skrev:
Roger, vore det inte bättre att du skaffade riktiga program, istället för att hålla på att strula på detta sättet.

Modernt är tråkigt :)

MVH/Roger

Öh, nej mer produktivt, vilket gör det roligare, eftersom man kan göra skojigare saker, på kortare tid, med bättre kvalitet och mindre huvudbry


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 54 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010