Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 19.25 2020-07-16

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 98 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 19.44 2020-02-29 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 34475
Ort: Borås
Som en liten Teaser, så såg kåpan ut i höstas:


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.14 2020-02-29 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 34475
Ort: Borås
Funderar på det här med interface mot dator.
Skrivaren har ju 20mA strömslinga, vilket är enkelt att omvandla till RS232, se inlägg ovan.
Men, funderar på om man kan ta en RASPI och skapa en trådlös printer-server, vilket vore praktiskt.
Vad tror ni?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.26 2020-02-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.22 2008-12-17
Inlägg: 4559
Ort: Kävlinge
Att konvertera till strömslinga är ju inte så svårt, jag gjorde ett kort för detta med full optoisolering. Problemet är att hitta en serieport som klarar 110 baud. USB-serieportar klarar normalt bara 300 baud. Det verkar som om raspberrypi inte klarar så låga baudrates heller: https://www.raspberrypi.org/documentati ... herals.pdf

Jag har haft PCI kort i datorn som går att sätta till 110 baud, men alla har inte fungerat tillfredsställande. Hittar du ett sätt att få till baudraten så tror jag det är en bra idé!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.30 2020-02-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.22 2008-12-17
Inlägg: 4559
Ort: Kävlinge
Hmm, inser att jag har inte den stora trafon som du har till höger om tangentbordet, är det den som gör att du kan koppla den för 220V? Jag tycker att du ska bygla för 240V. Här i mitt vägguttag så mäter jag 240V... Vet inte hur du har det.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.14 2020-03-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 20294
Ort: Säter
Ska det vara skillnad i färg på tangenterna?
Eller är en del utbytta någon gång?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.15 2020-03-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 34475
Ort: Borås
Har också funderat på det.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.48 2020-03-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 34475
Ort: Borås
PIC32 klarar 110 bps, man kan ju ha en sådan som buffer, finns även med 28 pin DIP


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.51 2020-03-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.22 2008-12-17
Inlägg: 4559
Ort: Kävlinge
Fast 110 Baud är så långsamt att man nästan kan bitbanga det i ett shellscript... Jag har tänkt samma sak som du med en MCU som buffert, fast då en STM32:a. För det är jag mest van vid (STM alltså)...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.06 2020-03-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 34475
Ort: Borås
Ja det måste ju vara fullt genomförbart.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.50 2020-03-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 20294
Ort: Säter
TomasL skrev:
Har också funderat på det.
Vid tillfälle, ska jag kolla på min andra om det är lika där. :humm:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.14 2020-03-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 34475
Ort: Borås
Kåpa och tangentbord lackat


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.07 2020-03-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.22 2008-12-17
Inlägg: 4559
Ort: Kävlinge
Så vackert så man blir tårögd!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.11 2020-03-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 10000
Ort: Helsingborg
Tjusigt! Vad jag mest minns är ju ljudet! När får vi höra den snurra?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.20 2020-03-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 34475
Ort: Borås
Provmontage av kåpa. Behöver fila på några ställen


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.54 2020-03-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 34475
Ort: Borås
Spänningssatte den nu på eftermiddagen, resultatet, nja:
Funkar, funkar inte, funkar, funkar inte, bara att välja.
Jo, den började skriva helt av sig själv, hela raden sedan stannade den vid sita positionen och fortsatte skriva.
Måste komma på vad de där extra knapparna är till för, någon modifikation gjord av den europeiska importören.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 98 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: ecenier, Oskar och 10 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010