Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 07.44 2019-11-14

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 73 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 21.59 2019-09-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.56 2004-05-08
Inlägg: 3550
Ort: Stockholm
Ouch, det måste ha varit nervöst det där? Inte så kul om man lyckas bryta av en axel. (Fast det kanske känns nervöst främst eftersom jag inte har någon vana vid hur stål beter sig beroende på härdning med mera - det kanske är lugnt om man har lite koll?)

Nyare svarven ser trevlig ut! BL250G/700... hmm, från Verktygsstallet?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.24 2019-09-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.22 2008-04-17
Inlägg: 649
Ort: Staffanstorp
Jepp... Alltid nervöst när man ska bända på saker men krävdes inte så mycket för att få till det. Hade det "suttit för hårt" så hade jag nog försökt värma istället men då har man istället problemet att axeln går igenom hela växellådan som man ogärna vill värma för mycket. :rofl
Jag gjorde "filprovet" på axeln innan jag justerade och den bet rätt så lätt och vart därmed inte så härdad. Hade den bara glidit över hade jag aldrig vågat böja med rör sådär.


Stämmer!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.00 2019-09-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.22 2008-04-17
Inlägg: 649
Ort: Staffanstorp
Varit så otroligt trött denna vecka så inte blivit så många timmar på detta.
Inte fått tag på materialet jag ville ha heller så fick bli en nödlösning för jag var otålig. :D
Bilaga:
IMG_0441.JPG

Bilaga:
IMG_0443.JPG


Tada! Bara typ 5 plattor kvar.
Bilaga:
IMG_0446.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.39 2019-09-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 9315
Ort: Helsingborg
Ta det lugnt, det är långt till jul, och det kommer säkert en till. Jag visade grabbarna ute i Åstorp din prototyp och de gillades av Team Aspenryd ;-) Det är lättare att testa med slikt material jag antar att det är sådan skummad pvc 10mm Forex är väl ett namn. Lätt att borra och gänga i också!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.28 2019-09-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.22 2008-04-17
Inlägg: 649
Ort: Staffanstorp
Kul! :D

Nu har det hänt en del!
Alla delar till Y är klara, en del saknas i denna bild men det är bara en hylsa, inte så mycket att se.
Bilaga:
1.JPG


Distanser, stora remhjulet och remspännare monterade.
Bilaga:
2.JPEG


Främre platta, lilla remhjulet och stegmotor på plats.
Bilaga:
3.JPEG


Yttre stödlager och adapterhylsa monterat. Osäkert på om den behövs men 'better safe than sorry'. Kullagret har ett innermått på 20mm och axeln är 15.85mm. Alu hylsan tar bara upp mellanrummet med en lätt presspassning.
Bilaga:
4.JPG


Har inte satt dit biten som pressar på remspännaren då behovet inte finns just nu. Hade tur och remmen verkar helt lagom tight som den är, får se om jag monterat det senare.
Bilaga:
5.JPG


Har lött(lödit?) dit förlängningar på stegmotorkablarna och kopplat in allt. Just nu sitter jag fast vid problemet att datorn totalkrashar så fort jag försöker starta Mach3... Enda sättet att undvika det är att stänga av Mach3 drivrutinen, men då funkar inte programmet istället... Får googla runt och se om jag hittar vad det kan bero på.
Bilaga:
6.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.28 2019-09-29 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5018
Ort: Ronneby
> Just nu sitter jag fast vid problemet att datorn totalkrashar så fort jag försöker starta Mach3...

När du installerade Mach3 blev du uppmanad att starta om datorn. Gjorde du det INNAN du försökte starta programmet första gången?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.46 2019-09-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.22 2008-04-17
Inlägg: 649
Ort: Staffanstorp
Jepp!
Det har gått att starta programmet innan.
Det går att starta det helt OK i felsäkert läge och med drivrutinen avstängd i enhetshanteraren. I övrigt spelar det ingen roll om man drar ur parallelportskabeln eller dylikt.
Av vad jag hittat på nätet kan det ha krockat med någon senare W7 uppdatering enligt detta: https://support.machmotion.com/books/kn ... -on-launch
Inte hunnit prova stegen där än dock!


Senast redigerad av Bonehead 10.13 2019-09-29, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.57 2019-09-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17772
Ort: Säter
Vad är de där två stora fläktarna man ser?
Ett gigantiskt grafikkort?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.13 2019-09-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.22 2008-04-17
Inlägg: 649
Ort: Staffanstorp
Jepp!
Det är en gammal speldator jag återanvänt. :lol:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.16 2019-09-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17772
Ort: Säter
Är det någon mening med att använda det till Mach3?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.18 2019-09-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.22 2008-04-17
Inlägg: 649
Ort: Staffanstorp
Egentligen inte, men det är enda sättet att få ut grafik på det moderkortet plus att det tillåter mig att köra HDMI till min 'garageskärm' där jag kan switcha mellan CNC datorn och en Raspberry.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.13 2019-09-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.22 2008-04-17
Inlägg: 649
Ort: Staffanstorp
Nu börjar det likna nåt!

Visade sig att Windows7 haft lite problem kombinerat med Mach3. Försökte lösa det i 2 timmar tills jag gav upp och installerade XP Sp3 istället. Efter ytterligare massa strul med att jag kopplat en motor fel och inte riktigt förstod inställningarna i Mach3 så funkar det! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Extralagret hoppade ut mot slutet då jag glömt sätta i 2 skruvar.

Länk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.37 2019-09-29 

Blev medlem: 22.53 2006-12-30
Inlägg: 206
Ort: Bollnäs
Hej.

Jag har en plan på att CNC konvertera min fräs. Har också 8NM stegmotorer. Tänker som du växla ner dessa stegmotorer. Undrar nu vilken profil och bredd på kuggrem du tänker använda.

Mvh John Eriksson i Bollnäs.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.24 2019-09-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.22 2008-04-17
Inlägg: 649
Ort: Staffanstorp
Jag har valt HTD3M remhjul/remmar som är 15mm breda.
Nu kör jag 2:1 utväxling men tror jag lika gärna hade kunnat köra 3:1.
Har provat lite fräsning på den axeln som är inkopplad och det har gått utan problem.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.01 2019-10-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.22 2008-04-17
Inlägg: 649
Ort: Staffanstorp
Pytteliten update. Alla delar till Z klara.
Bilaga:
IMG_0149.JPEG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 73 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Anahka1975 och 5 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010