Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 04.50 2019-09-22

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 14 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 14.23 2018-09-16 

Blev medlem: 13.21 2018-09-16
Inlägg: 5
Hej det här är mitt första inlägg!

Jag har tänkt att försöka mig på att laga mitt Soundcraft 1600 (från ca 1985) som strular med lite grejer.

https://ibb.co/ej0bZz

Mitt första bekymmer är att "Studio out" sprakar och låter illa, jag intalar mig själv som den amatör jag är att problemet borde finnas här:

https://ibb.co/eZvRZz

Jag vet den förra ägaren har byt ut IC-kretsarna, och det syns för de sitter i "hållare" vilket inte är original. Så då kanske det är kondingarna tänker jag i brist på bättre kunskap. C20 och C22 är vad jag förstår keramik-kondingar, men det enda som står på dem är 100. Så om någon kan berätta hur jag får tag på rätt kondning i detta fallet så hade jag blivit lycklig.

https://ibb.co/knpZnK

All hjälp och allmänna tips mottaget med stor tacksamhet! - Jag hanterar lödkolven hyggligt, jobbat som elektriker i 14 år, men bara nosat på elektroniken.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.36 2018-09-16 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13969
Ort: Norrköping
Ett litet tips är att du lägger in bilderna i inlägget, det ökar chansen att få hjälp. Vi är nämligen lite griniga här. :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.53 2018-09-16 

Blev medlem: 13.21 2018-09-16
Inlägg: 5
Tro mig jag försökte... :doh:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.15 2018-09-16 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13969
Ort: Norrköping
Det är inte svårt, först väljer du fil med "browse".
Sedan skriver du eventuellt en kommentar.
Och så klickar du "bifoga filen".
Och så vidare.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.49 2018-09-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.17 2005-08-02
Inlägg: 859
Ort: Hässelby, Stockholm
Sprakar det konstant eller?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.51 2018-09-16 

Blev medlem: 13.21 2018-09-16
Inlägg: 5
Det är inget statiskt sprakande, det sprakar till en halv sekund, blir tyst nån sekund och så kommer det igen. Dock i ett helt oförutsägbart mönster. Jag har haft liknade fel på bordets monokanaler, men då har jag byta alla IC-kretsarna på den kanalen så har det blivit bra. Trodde först det var samma problem här, men den förre ägaren har redan bytt IC:n för Studio-out så det borde vara ok. Jag har ådrig behövt byta några IC-kretsar som han redan varit på.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.25 2018-09-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.17 2005-08-02
Inlägg: 859
Ort: Hässelby, Stockholm
Jag har varit med om att vissa exemplar av halvledare har haft sådant brus. Shot noise heter det.
Så det är inte helt galen lösning av den förra ägaren.

Kan man få se en lite större bild med det som är runt den OP-förstärkaren?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.53 2018-09-16 

Blev medlem: 01.17 2006-02-13
Inlägg: 166
Ort: Arboga
Har den pajjat förut kan den säkert gjort det igen... så byt 074 en gång till först... nog enklaste åtgärden.. :)

Kan inte minnas att jag råkat ut för 074 som gett upp.. men 5532/5534 i ingångsstegen i ingångskanaler därimot... då var det mixer av fabrikat Frunt... i den fick man byta op’s med jämna mellanrum... men så var det turnerande utrustning... möjligt att dessa fick esd smällar lite då och då..
Ibland dog de helt.. ibland började de brusa...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.26 2018-09-17 

Blev medlem: 13.21 2018-09-16
Inlägg: 5
Lite mer runt i kring
Bilaga:
MASTER_8015.jpg


Jag hittade en lista på nätet där det fram gick att 100 skulle betyda 10pf. Kan det stämma?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.02 2018-09-17 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13969
Ort: Norrköping
Det kan stämma.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.20 2018-09-17 
EF Sponsor

Blev medlem: 11.54 2014-05-26
Inlägg: 638
Ort: Karlskoga
Det står ju 100p på schemat. Känns troligt att det är 100pF som sitter där.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.54 2018-09-18 

Blev medlem: 00.51 2006-02-12
Inlägg: 9
Ort: STOCKHOLM
Kan du prova att byta C21 och C23?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.26 2018-09-18 

Blev medlem: 13.21 2018-09-16
Inlägg: 5
kodar-holger skrev:
Det står ju 100p på schemat. Känns troligt att det är 100pF som sitter där.


Damn, jag såg ju det när jag läste schemat första gången, men glömde av det sen - nu har jag ju skaffat 10pf :eek2:

Jag skall se om jag har några kodningar liggandes. Hur är det egentligen med kodningar, åldras de om utrustningen inte är spänningssatt eller hur funkar det?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.06 2018-09-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.17 2005-08-02
Inlägg: 859
Ort: Hässelby, Stockholm
Sprakar det i båda kanalerna? Och i så fall är det samma sprak eller olika?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 14 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010