Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 16.11 2019-11-13

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 67 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 08.26 2011-09-21 

Blev medlem: 20.27 2010-09-15
Inlägg: 95
Ort: Vasa
Det här är min första projekttråd på forumet.

Jag håller på att bygga extraljus till min BMW.
Tre stycken sst-90-leds http://www.luminus.com/products/SST-90.html med tillhörande reflektorer införskaffades från DX i vintras, men har legat orörda tills nu.
Lysdioderna tänkte jag driva i serie med en egentillverkad buck-konverter.

På full effekt kommer de att matas med 9A och ca. 11 V vilket ger ganska exakt 100 W och strax över 6000 lumen.

Bilaga:
buck2.JPG

Tanken är att använda en AtTiny13 på 20 MHz som styr och ställer. Med den klockfrekvensen får jag ut max. 78 kHz switchfrekvens om jag vill ha 8-bit PWM vilket ger en upplösning på ca. 60 mV. Induktorn jag tänkte använda är på 56 uH vilket borde ge ett strömrippel på ca. 0,7 A vid full last.

För att kunna använda N-kanalstransistorer utan att behöva höja gate-spänningen över V+ kopplar jag induktorn på jordsidan och låter FET1 dra mot jord. FET2 griper in strax efter att FET1 är stängd för att minska förlusten över D1.

Operationsförstärkaren mäter medelströmmen genom en förlängd kopparbana på kortet (eller över FET1?) när FET1 är aktiverad. P.g.a. att strömmen är högre än "målet" när spolen laddas tänkte jag korrigera mätvärdet m.h.a. aktuell duty cycle. Med 10-bit ADC och max. 12 A blir upplösningen för stömmätningen ca. 12 mA.

Planer finns även på att låta ljusen styras över CAN-bus alt. LIN-bus, men det kräver större uC samt vetskap om vilka kommandon som är vad.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Senast redigerad av kimachren 19.22 2011-09-21, redigerad totalt 2 gånger.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.01 2011-09-21 

Blev medlem: 20.27 2010-09-15
Inlägg: 95
Ort: Vasa
Fråga: Hur gör folk när de switchar spolen med en mikrokontroller? När jag räknar får jag en max. frekvens på 78kHz med 8-bit PWM med 20 MHz klockfrekvens. Det skulle innebära att jag måste ha en jättelik spole (>200uH och 9A) vilket jag inte vill. Microchip switchar med 400kHz i sitt exempel. http://satcom.tonnarelli.com/files/smps/SMPSBuckDesign_031809.pdf


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.38 2011-09-21 

Blev medlem: 20.27 2010-09-15
Inlägg: 95
Ort: Vasa
Jag har gjort om lite kring strömmätningen. För att slippa ha ett extra spänningsfall över kopparslingan tänkte jag att man borde kunna mäta spänningsfallet över transistorn istället. Om man tar ett sample i början, ett i mitten och ett i slutet av pwm-perioden borde man kunna räkna medelvärdet för strömmen genom den, tycker jag. Åsikter?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.57 2011-09-21 

Blev medlem: 14.59 2006-02-27
Inlägg: 4495
Ort: Tranås (Jönköping)
Klart spännande projekt!
Hoppas på riktiga beamshots sen när du är klart.

Vad gäller frågor du har så kan nog inte tillföra nåt tyvärr. Men jag kan heja på! :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.03 2011-09-21 

Blev medlem: 20.27 2010-09-15
Inlägg: 95
Ort: Vasa
Beamshots blir det. Men jag kan lova att de lyser ganska bra redan på en tredjedel av effekten!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.47 2011-09-21 

Blev medlem: 18.26 2006-07-04
Inlägg: 23239
Du får gärna beskriva hur Buck-omvandlaren fungerar lite mer ;)

Bild


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.12 2011-09-23 

Blev medlem: 20.27 2010-09-15
Inlägg: 95
Ort: Vasa
Liten uppdatering.

Har börjat rita på kortet, trots att schemat inte är riktigt färdigt än. Nästan så man börjar ångra att man inte valde en färdig FET-drivare istället.
Men det ser ju "häftigt" ut.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.20 2011-09-23 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.10 2008-02-25
Inlägg: 6082
Ort: Mariehamn
Citera:
Om man tar ett sample i början, ett i mitten och ett i slutet av pwm-perioden borde man kunna räkna medelvärdet för strömmen genom den, tycker jag. Åsikter?


Färdiga buck-omvandlare brukar använda spolens resistans.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.12 2011-09-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.52 2007-08-15
Inlägg: 11674
Ort: Alsterbro utanför Kalmar
riktigt coolt! :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.04 2011-09-25 

Blev medlem: 20.27 2010-09-15
Inlägg: 95
Ort: Vasa
Glas utfrästa ur polykarbonat.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.09 2011-09-25 

Blev medlem: 18.26 2006-07-04
Inlägg: 23239
@AndersG, Förutsätter att man mäter över spolen när den är i rent resistivt läge? annars får man snedvridet växelströmsmotstånd mixat med EMK eller annat ;)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.36 2011-09-25 

Blev medlem: 14.43 2007-06-14
Inlägg: 4167
Ort: Hälsingland
Rent resistiv läge?

I en vettigt designad buckregulator har ström en fin sågtand form genom induktansen.

http://pitelspot.com/2007/07/01/dcr-cur ... -explained


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.20 2011-09-30 

Blev medlem: 20.27 2010-09-15
Inlägg: 95
Ort: Vasa
Har beslutat mig för att det här med att mäta spänningsfallet över transistorn är en dålig ide, då Rdson ju varierar mycket. Speciellt om man ska köra relativt dyra leds på gränsen till vad de tål.

Hittade ett bra dokument http://bbs.dianyuan.com/bbs/u/31/1122343862.pdf med olika metorder för att mäta strömmen i en buck och har fastnat för 2.4 Sensorless (Observer) Approach, vilket borde vara samma som AndersG föreslår.

Frågan är då (liksom tidigare); hur kopplar jag så att jag m.h.a. en OPA kan mäta de relativt höga spänningar som ligger över spolen utan att bränna den?

Annars vänta jag för tillfället på tre nya reflektorer från DX, eftersom jag skulle putsa bort dammet av dem... Det tåldes icke, utan den blanka ytan blev om intet.

Edit "transistorn" ist.f. "spolen"....
länk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.51 2011-10-01 

Blev medlem: 20.27 2010-09-15
Inlägg: 95
Ort: Vasa
Nu bestämde jag mig för att göra en förlängd kopparbana att mäta strömmen genom. Hoppas det kommer att fungera bara.

Kortet är i det närmaste färdigritat.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.02 2011-10-01 

Blev medlem: 14.43 2007-06-14
Inlägg: 4167
Ort: Hälsingland
Stäng av "oprhans" i inställningarna för jordplanet så slipper du alla oanslutna kopparöar, dessa vill man inte ha.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 67 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot], ja73 och 8 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010