Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 15.49 2019-09-19

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 42 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Mini-projekt: GPS
InläggPostat: 16.54 2003-06-12 

Blev medlem: 15.02 2003-05-27
Inlägg: 2712
Ort: linköping
Inte så mycket till projekt egentligen, men sommarens första bygge...

Har fixat en GPS-mottagare till laptopen. Den består av en GPS-modul och antenn från Trimble som jag byggt ett litet "moderkort" till med spänningsregulator/filter, backup-batteri och interface till serieporten.

Ström tar jag från PS/2-porten på datorn...

Bild
Bild
Bild

Större och fler bilder finns här: http://130.236.229.26/pics/gps


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 17.33 2003-06-12 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.56 2003-06-08
Inlägg: 709
Ort: Stockholm
Våldsamt fina kretskort.
Gör du dem själv ? Eller låter du dem tillverkas på något mer eller mindre proffsigt sätt ? =)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.17 2003-06-12 

Blev medlem: 15.02 2003-05-27
Inlägg: 2712
Ort: linköping
Jag gör korten själv, fast det är alltså bara det ena (undre) kortet som jag gjort - och det är inte så märkvärdigt egentligen.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 19.31 2003-06-12 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 8048
Ort: Solna
Coolers! :tumupp:

Cyr, du är min idol :) Efter Håkan Lands. :D


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.59 2003-06-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.15 2003-05-27
Inlägg: 1288
Ort: Västerås
var fick du tag på gps modulen och vad kostade den?

snyggt annars, funkar den bra?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 00.59 2003-06-13 

Blev medlem: 15.02 2003-05-27
Inlägg: 2712
Ort: linköping
345kr för modulen och 95kr för antennen.

http://www2.blocket.se/view/1069233.htm?l=0

Den verkar funka helt OK, tog en liten tur till campus för att testa:

Bild

Hade en del problem med att hitta program och kartor däremot, och att få ihop dom. Undrar vem det var som kom på att man ska ha 500 olika koordinatsystem... :roll:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 01.43 2003-06-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.15 2003-05-27
Inlägg: 1288
Ort: Västerås
ok, man kanske skulle testa. Hur avancerad desktop behöver man?

Är det möjligt att spara data i en PIC som man sedan laddar över till datorn?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 02.41 2003-06-13 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 8048
Ort: Solna
Hur coolt som helst. Skulle vilja ha en sån i bilen som registrerade vart jag varit och hur jag kört. Spara all data och lägga på varandra under en månad. Skulle nog se rätt kul ut om man såg hela Stockholm från ovan. Sträck kors och tvärs. :wink:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 09.10 2003-06-13 

Blev medlem: 15.02 2003-05-27
Inlägg: 2712
Ort: linköping
EagleSpirit skrev:

Är det möjligt att spara data i en PIC som man sedan laddar över till datorn?


Funderade just på samma sak igår, det borde kunna gå att fixa om man kopplar in ett tillräckligt stort minne av något slag.

Ska man logga allt så behövs nog nåt i stil med 100 byte per sekund.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 22.40 2003-06-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.50 2003-05-27
Inlägg: 3305
Ort: Sollentuna / Stockholm
Ett litet EEPROM med spi eller i2c interface är nog lämpligt, de finns upp till minst 512kbit, lär räcka många mil! De är väldigt billiga också =)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 22.59 2003-06-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.51 2003-05-26
Inlägg: 39
Ort: Sthlm
cyr du använder väll eagel eller hur om du använder de hur kan du få så fint runt banorna jag kan inte få så berätta


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.04 2003-06-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.50 2003-05-27
Inlägg: 3305
Ort: Sollentuna / Stockholm
Man använder verktyget polygon, ritar ut en sådan runt sitt kretskort och trycker sedan på ratsnest.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.10 2003-06-13 

Blev medlem: 15.02 2003-05-27
Inlägg: 2712
Ort: linköping
Japp, man gör en polygon, ger den namnet GND (om det ska vara jordplan) och så trycker man på "ratsnest". Man få ställa in lagom "isolate" också (avståndet som blir mellan planet och andra ledningar).


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.11 2003-06-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.15 2003-05-27
Inlägg: 1288
Ort: Västerås
men man behöver kanske inte ta emot info så ofta? Hur ofta tar den där emot? Hela tiden eller? Tänkte att det kanske funkar med 10-20 sekunder? Det blir ju inte alls lika noggrannt men man kan ju mäta hur långt man rört sig och var.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.16 2003-06-13 

Blev medlem: 15.02 2003-05-27
Inlägg: 2712
Ort: linköping
I normala fall så skickar den ny position varje sekund, plus lite andra grejer. I textformat dessutom (NMEA). Om man vill få ner datamängden så kan man öka tiden mellan varje rapport och kanske spara det i nåt mer kompakt format.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 42 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot], larth och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010