Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 18.45 2019-10-16

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 4 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 17.57 2019-09-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.06 2011-08-29
Inlägg: 115
Ort: Hälsingland
Har en Sony KDL-32S550 som ibland bara lägger av för att sedan efter ett antal sekunder startar om igen.
Hör att ett relä slår ifrån och sen till igen, hela proceduren tar ca en minut.
Har öppnat och tittat på den, ser ett omron relä på nätdelen och en konding på 180µF ser lite lätt bullig ut.
Har lött loss den och mätt med två olika instrument, en multimeter och en kina-komponent testare.
Båda visar 163µF. Tror ni att omstarterna beror på den? Har ingen liknande liggandes att testa med då den ska tåla 450 V.
Nu är jag inte speciellt kunnig på elektronik och har skaffat en liknande 32" TV som ersättning.
Så antingen ger jag bort den till nån som inte bryr sig (det händer inte så ofta, 1-2 ggr/kväll) eller skickar på återvinning.
Men vore ändå kul att se om det går att fixa.
Bilaga:
konding2.PNG

Bilaga:
konding.PNG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.54 2019-09-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1731
Ort: Skåne
Om elytarna är hela i nätdelen, så ligger troligtvis problemet i mjukvaran.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.32 2019-09-14 

Blev medlem: 16.00 2014-10-08
Inlägg: 1969
Ort: Sörmland: 59.395514, 16.465287
Kolla även transformatorerna och komponenter som sitter på plåtarna
efter dåliga lödningar. Lytarna ser ut o må bra. Sen är det som så att en 32" är
så jäkla billig idag. En fungerande begagnad kan man få för några hundra lappar


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.58 2019-09-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.06 2011-08-29
Inlägg: 115
Ort: Hälsingland
Tack för era svar, jag har kollat lödningar och gjort en del mätningar, felet kom ju inte speciellt ofta så det är kanske svårt att hitta. Men som sagt så är det ju inget värde i en sån här och den är redan ersatt av en beg fungerande så jag har lött tillbaka kondensatorn och skruvat ihop den. Ställer den på hyllan ett tag så får jag se vad som händer med den.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 4 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: hcb, mAVRick och 26 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010