Svenska ElektronikForumet
https://elektronikforumet.com/forum/

Dammsugarrobot tror att den laddar
https://elektronikforumet.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=96178
Sida 1 av 1

Författare:  Wedge [ 08.03 2019-09-11 ]
Inläggsrubrik:  Dammsugarrobot tror att den laddar

Jag har (hade?) en Neato XV Signature Pro, som funkade bra i många år. Sedan hände något, och den vill inte städa. Laddning i laddstationen går bra, men sen när den rullar ut på golvet så tror den fortfarande att det finns laddningsspänning in. Och den blir helt förvirrad och vill inte städa. Batteriet är bytt en gång, långt innan den fick problem.

Riktigt schema verkar inte gå att hitta. Nån har handritat detta:
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=attac ... 4027:1.jpg
Osäkert om det är för just min modell, men de har säkert nån baskonstruktion som ser i princip lika ut i många.

Flera andra har haft liknande problem.
http://www.robotreviews.com/chat/viewtopic.php?p=126652
Och man verkar peka ut en diod "D14" som brunnen (kortsluten). Batterispänning kommer bakvägen genom trasig diod till en spänningsdelare som normalt bara känner av laddningsspänningen på ingången. Känns rimligt. När jag dessutom kan mäta upp batterispänningen på laddningsblecken på utsidan känns det som att lite kirurgi och diodbyte är oundvikligt.

Synpunkter? Erfarenheter av Neatos laddningar? Riktigt schema? Nåt annat som kan rasa när som helst (eller kanske redan har gjort det?) i samband med felet?

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/