Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 01.26 2019-08-22

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 50 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 15.12 2019-07-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04.51 2005-11-23
Inlägg: 2977
Det är friskt batteri ,tänkte du mena 12.2V med strax över 12 - då är dött


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.14 2019-07-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1855
Ort: Landskrona
Tyvärr säger min magkänsla också dassig elektronik box. De få ggr jag ha sett då många spridda felkoden samtidigt har det varit olika styrenheten som själva hade lagt av.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.34 2019-07-26 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10062
Att ECM skulle vara trasig är mindre troligt med dessa felkoder. Dom berör endast komponenter som strömförsörjs av F10.
Mycket mera troligt med en glapp/korroderad kabel till ett av reläerna som styr F10, eller ett av reläerna.

Ifall man skulle prova att tjuvkoppla F1&F10 går det förmodligen köra motorn hur länge som helst.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.53 2019-07-26 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 31866
Ort: Borås
Lyckats få tag på en BSM, från skroten, dock inte en aning om den funkar eller inte.
De verkar inte vara så vanliga, enbart en skrot hade en st.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.13 2019-07-26 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10062
Dessa tillverkas inte längre och är slutsålt hos PSA så det är stor efterfrågan på skroten, får hoppas du får en som är frisk då.
Det finns en enda på ebay för "rimligt" pris https://www.ebay.com/itm/6500CG-NEW-GEN ... SwLVNdOGib

Men det är ju inga konstigheter att reparera om det nu är ett trasigt relä eller en dålig kontakt.
Exempel på ghettoreparation


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.30 2019-07-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 31866
Ort: Borås
Det intressanta är ju hur man får i sär den utan att förstöra den helt, eftersom den är ingjuten.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.46 2019-07-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 16823
Ort: Säter
Har du provat den nya boxen?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.50 2019-07-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 31866
Ort: Borås
Har inte fått den än.
Problemet är ju att felet är intermittent. När motorn stannat så är felet borta.
Dock kan det vara värmeberoende, eftersom det inträffar, typ 10-20 minuter efter det att motorn är startad.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.36 2019-07-27 

Blev medlem: 21.47 2004-09-18
Inlägg: 763
Har varit med om kabelbrott i härvan till ECM. Ett h-e o hitta eftersom med kontaktstycket lossat och uppvinklat så fanns 12v och canbus. 12v försvann bara med kontaktstycket på plats när det inte gick o mäta.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.54 2019-07-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 31866
Ort: Borås
Mr Frenzy, tack för pdf'erna, dock verkar inte de stämma med den BSMen som är monterad.
Enligt Schemorna skall det finnas 6 kontaktstycken, på den befintliga enbart 5.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.32 2019-07-27 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10062
Kontaktstycke nummer 6 benämnt F på schemat har bara en enda anslutning.
Edit: F13 40A är det som är ansluten till detta stift, och den driver "Multifunction control module 1". Dvs BSI.

I filmen visar han att det går att lossa på bottenstycket och komma åt lödsidan av kretskortet, så även om det inte går att öppna hela boxen kan man ansluta ett nytt relä eller kabel därifrån ifall det behövs.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.35 2019-07-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 31866
Ort: Borås
Det är kontaktstycke "D" som inte finns på min modul.
8-polig Svart.
Kontaktstycke "F" 2-poligt Svart, har två kablar, en till varje kontakt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.52 2019-07-27 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10062
Kontaktstycke D sitter inte på själva BSM, det sitter på den separata säkringsdelen med Maxi-säkringar.

Den har 8 säkringar på 20-80A

Bilaga:
Skärmklipp 2019-07-27 15.51.35.png


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.57 2019-07-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 31866
Ort: Borås
Finns inget kontaktstycke där.
Enbart plåten med bulten.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.56 2019-07-27 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10062
Det kan ju vara på undersidan av dom stora säkringarna, kan rent av vara i själva säkringshållaren. Hittar tyvärr ingen skiss på det men det känns inte relevant för ditt problem, dessa säkringar försörjer kylfläkt, abs och andra stora laster.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 50 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: AndLi, Dwight och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010