Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 20.19 2020-04-10

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 225 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 12.55 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24588
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Ja det är ett sätt det med. Viktiga är att få tennet att väta ordentligt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.58 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 18870
Ort: Säter
Jag måste ha tag på mera tenn.
Är Ø1.0mm för grovt?
Sådant säljer de på Swedol.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.00 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24588
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Det duger men se till att det är blyat!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.03 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 18870
Ort: Säter
Det är det enda blyade jag kan hitta.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.06 2019-06-10 

Blev medlem: 16.00 2014-10-08
Inlägg: 2235
Ort: Sörmland: 59.395514, 16.465287
Den andra kan inte jag använda. Den beter si så jäkla konstigt.
Eller så vet inte jag hur man använder. Har kört bara 40/60 sen jag började med elektronik
Å det är många ååååååååååår sedan :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.08 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 18870
Ort: Säter
breflabb skrev:
Först lägger jag på bra med nytt tenn på respektive ben sedan värmer jag växlande och
samtidigt lutar jag kondningen åt ett håll någon milimeter, sedan nästa ben .
Så fortsätter jag tills den lossnar.
Så där gjorde jag förra gången jag bytte.
Går det hyggligt att löda de nya trots att det inte finns några lödpaddar?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.10 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 18870
Ort: Säter
breflabb skrev:
Har kört bara 40/60 sen jag började med elektronik
Var köper du sådant nuförtiden?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.12 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.55 2017-12-03
Inlägg: 962
En nybörjare märker ingen skillnad :D
Köpte grovt lödtenn på nätet, det var nog inte blyat, för ingen kemisk sammansättning alls stod på det....anledningen till att jag vill ha grovt lödtenn är att jag inte ska behöva för en hel aln till lödstället :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.24 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 18870
Ort: Säter
Jag lyckades bryta av en liten plastflärp på kortet.
Undrar om det har någon betydelse?
Bilaga:
002.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.37 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24588
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Så länge kabeln sitter så är det väl inget problem.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.45 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 8438
Ort: Göteborg
säter skrev:
swesysmgr skrev:
Core2Duo är en gammal häck men mycket bättre än P4, drar väl 50% så mycket ström för bättre prestanda.
Det är inte bara det.
Först måste man läsa ur gamla disken.
Sedan ska det installeras operativsystem, drivrutiner och alla befintliga program.
Då är det ändå ingen garanti att musen fungerar.

Jag tror hellre jag gör ett försök med kondensatorerna.

De där korten har en traditionell SuperIO controller som separat chip, jag kan garantera att det kommer att funka då den sköter mus, serieport m.m. på samma sätt som tillbaks till Pentium 1 med PCI från 90-talet.

OS:et är enklare än någonsin att installera då du har flera 100% mer minne och CPU än vad som fanns 1999 när W2K släpptes, drivare finns från tillverkarna.

Laga är alltid roligast, se det som ett reservalternativ.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.49 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 18870
Ort: Säter
tecno skrev:
Så länge kabeln sitter så är det väl inget problem.
Ska det sitta en kabel där?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.50 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24588
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Ja om du har SATA diskar


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.51 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 8438
Ort: Göteborg
säter skrev:
tecno skrev:
Så länge kabeln sitter så är det väl inget problem.
Ska det sitta en kabel där?

Om du bara har en SATA-disk i maskinen kan du lika gärna ta porten bredvid.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.55 2019-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 18870
Ort: Säter
Jag har bara en vanlig disk.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 225 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: hcb, ktm_micke och 42 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010