Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 17.00 2020-04-08

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 152 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 20.16 2016-10-20 

Blev medlem: 09.34 2008-09-30
Inlägg: 6
Ort: Övik
Henry skrev:
Skall du annullera får du göra det snabbt om du tagit snabb frakt, bäst är att ringa direkt.

Du har rätt där. Min mail till order@elfa studsade pga att deras mailgw blacklistat gmail adresser.
Med elfa är snabba som attans, fick två kartonger idag. En kartong per konding. Buhhaaha.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.24 2016-10-20 

Blev medlem: 09.34 2008-09-30
Inlägg: 6
Ort: Övik
Nu fungerar den igen. Det var X2:an.
Passade inte riktigt, skarvade benen bara.

Ser ut som det är ett riktigt fult nätagg på kortet. X2:an fungerar väl som strömpump? Sett liknande i typ julas nexa brytare.
Det är äckligt litet avstånd ifrån AC delen på spolens sekundärsida till 5V logiken och LED benen.
Det brukar väl vara norm att ha urfrästa spår i pcb mellan linje AC och lågvoltsidan?
Man undrar hur de typar kortet i certifiering..


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.24 2016-10-30 

Blev medlem: 08.52 2006-03-17
Inlägg: 133
Ort: Göteborg
Även min fungerar igen. Även här var det x2:an som var boven.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.08 2016-12-14 

Blev medlem: 08.52 2006-03-17
Inlägg: 133
Ort: Göteborg
Nu har den börjat strula igen.

Fast på ett nytt sätt. När den är helt avstängd, så kan den plötsligt börja flimra med lamporna och dra igång/stänga av fläkten i takt med ljuset några sekunder.
Känns otäckt...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.23 2017-02-13 

Blev medlem: 16.13 2010-03-12
Inlägg: 188
Ort: Bromma
carnival skrev:
Bilaga:
silence tech.jpg
Efter lite mekande och goda tips från denna grupp så fungerar fläkten igen.
Köpte dock en begagnad som användes under tiden. Denna är nu till salu om någon vill ha.
Vit 60 cm med halogen spottar. Funkar som den ska. 350:-

Trådarkelogi de lux! :vissla:
Hur gick det med fläktförsäljningen?

Om den finns kvar så är jag intresserad av att köpa den!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.25 2017-04-11 

Blev medlem: 18.17 2017-04-09
Inlägg: 1
Tack orvar-e och alla andra som hjälper till i forumet.
Jag bytte ut kondensatorn 16V 1000uF och fläkten gick på alla hastigheter igen. :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.41 2017-06-07 

Blev medlem: 16.14 2017-06-04
Inlägg: 1
Fixade min EFT6466S SilentTech från 2008 med hjälp av orvar-e's beskrivning.

Kretskortet ser annorlunda ut, men 1000uF var problemet även i min. Ersatt med 1000uF/25V från Elektrokit för 35SEK inkl hemleverans.

Tusen tack!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.17 2017-06-24 

Blev medlem: 16.32 2017-06-20
Inlägg: 1
Vår fläkt lade oxå av och gick bara på 1:an.
Bytte glättningskondensatorn 16V 1000µF mot en 35V 1000µF från kompis Erics låda enligt Orvar-e's tips och sen gick fläkten så fint igen.
Tack för tipset!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.37 2017-11-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.07 2008-01-22
Inlägg: 1943
Ort: Stockholm
JAG ÄLSKAR DETTA FORUM!!!!

Även vår fläkt lade av och gick bara på 1:an om man startade med lampan släckt.
Bytte kondingen (1000uF) mot en 390uF/35V (som var det enda ELFA hade hemma(!) och nu snurrar den igen!!!

Tusen tack till alla som delat med sig!!

/johan


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.47 2017-11-26 

Blev medlem: 16.00 2014-10-08
Inlägg: 2233
Ort: Sörmland: 59.395514, 16.465287
Fast du skall nog skaffa en 1000µF ändå,annars är risken stor att den
kommer att strula igen om ettag . Riplet(oren DC spänning ) kan bli för stort


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.11 2017-11-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.07 2008-01-22
Inlägg: 1943
Ort: Stockholm
Jo kan nog vara så
Fast nästa gång går snabbare att riva den...
Eller så renoverar vi köket istället :')


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.04 2018-03-07 

Blev medlem: 21.56 2018-03-07
Inlägg: 14
Hej där!

Hittade till detta forum och har läst igenom och "gottat" mig i idéer och förslag i denna tråd!

Tacksamt att kunna vända sig hit och få förslag innan egna experiment!

Ser att många problem legat i samma konding, men vore tacksam om man kunde utvärdera mina bilder och om det skulle kunna blivit någon typ av kortslutning pga. fett eller så och att ingen komponent egentligen har pajat?!

Eller tror ni de brända eller avbrända ledningarna på kretskortet beror av någon komponent som gått sönder!

Är ledningsbanorna av kan jag säkert löda kablar förbi det avbrända området, men vill inte börja med det om ni tror "branden" beror på någon komponent?!

Fläkten går i de olika lägena(då ljuset är av), men det blinkar till i spottarna vid hastighetsbyte! Är ljuset tänt går fläkten på lågfart och ändrar jag hastighet då, går den upp något snäpp i hastighet, men på turboläget händer inget!

Försöker lägga in ett par kort till att börja med, så ni ser vid pennan "lillbränderna" och vilken typ av kretskort just vår fläkt har!

Skulle det hjälpa med närbild på någon komponent, så tar jag gärna det!

Tycker dock inte att jag ser något trasigt eller svullna komponenter, men jag har kanske inget tränat öga!

Tacksam för all hjälp och förslag!

Bästa hälsningar!

/Erik


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.09 2018-03-08 

Blev medlem: 16.00 2014-10-08
Inlägg: 2233
Ort: Sörmland: 59.395514, 16.465287
I dom flesta fall är det samma kondning som spökar,och stora lyten (C4).
Men det där överslaget såg ju knepigt ut. Det är svårt att följa laminatet på bild
men titta o se vart det tar vägen. Eller så har det legat mot plåten och blivit överslag


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.48 2018-03-10 

Blev medlem: 21.56 2018-03-07
Inlägg: 14
Hej igen och tack för svar!
När jag följer ledningarna från överslaget, så går en till mittbenet på SC5 och den andra till mittbenet på SC4!
Åt andra hållet går ledningarna till där kontakten till kretskortet ansluts, ben 5&6 ifrån ytterkant räknat!
De benen leder vidare genom kontakten till dels 1 till drosseln för spottarna medan den andra går iväg mot motorn!
Ohmmätte de brända/överslagna ledningsbanorna i laminatet och de verkar inte vara avbrända utan leder, utan last iallafall!
Tänkte annars jag skulle löda nya kablar förbi området om någon ledningsbana skulle vara bruten, men nu verkar det ju inte så?!

Tog ett par närkort på C4, om nu någon kan se att den är svullen, eller verkar ok?
Bilaga:
C4Kort1.jpg

Bilaga:
C4Kort2.jpg


Något annat ni vill ha kort på som kan hjälpa till?!

Idéer på vad jag bör testa tas tacksamt emot!


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.14 2018-03-11 

Blev medlem: 16.00 2014-10-08
Inlägg: 2233
Ort: Sörmland: 59.395514, 16.465287
SC5, SC4 det är väl tyristorerna? Mät dom så du inte har kortis i någon av dom.
C4 ser inte dålig ut,men den kan iallafall ha dålig capacitans(ganska tom).
Den andra berömda kondningen skulle jag byta iallafall o då byter man även C4.
Sen skulle jag lägga på extra trådar från lämpliga punkter på laminatet.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 152 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 18 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010