Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 06.21 2019-08-21

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 920 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 17.54 2019-03-30 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 37755
Ort: Söderköping
Ah, OK. Då så nöjer nog jag mig här... :-)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.40 2019-03-31 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 37755
Ort: Söderköping
Gick inte helt som jag hade hoppats...
Körde med två kastruller märkta enligt nedan.
Bilaga:
DSC_1642.JPG
Bilaga:
DSC_1639.JPG

Borde väl vara OK(?).

Efter påslag av "plattan" (gäller samtliga 4 "plattorna") så blev det en symbol
med ett litet "u" och ett streck under med en punkt. Efter 5-10 sekunder
försvinner punkten (svårt att ta bilder i solen...). Ingen värme i kastrullen
så vitt jag kunde märka.
Bilaga:
DSC_1640.JPG
Bilaga:
DSC_1641.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.08 2019-03-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1704
Ort: Skåne
Byt glättningskondingarna C124 och C151 på filtermodulen


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.01 2019-03-31 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 37755
Ort: Söderköping
OK! Ska kolla på det. Kan det även ha orsakat det intermittenta E9 felet?
Hittade en sida där E9 skulle betyda "Stack Overflow"... :humm:

Jag noterade även idag att då jag pluggade in 240 kontakten i väggen så
löste först jordfelsbrytaren. Återställde bara och sedan gick det bra (d.v.s.
att plugga in kontakten igen, jag fick ju fortfarande ingen värme...).

C124 och C151, finns det någon känd källa till schema? Det är väl märkt
på kortet antar jag, i och för sig...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.41 2019-03-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1704
Ort: Skåne
Bild


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.46 2019-03-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1704
Ort: Skåne
E9 är ptc fel.
Har du haft kylflänsen borta?
Den sitter ytmonterad under. Kan vara att du kommit åt den när du bytte igbt'er.
Kanske därför jordfelsbrytaren utlöste för ptc'n ligger emot kylflänsen.

Du kan även få konstiga problem när glättningskondingarna börjar ge upp.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.15 2019-03-31 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 37755
Ort: Söderköping
Ja, jag monterade bort kylflänsarna. Behövde det för att komma åt IGBT'erna. Ska kolla på det.
Jag tittade över elektrolyterna man såg inget som var svullet. Får montera isär och kolla värdet.
På din exempelbild ser de ju tydligt svullna ut...

Förresten, de där fjädrarna som spänner fast IGBT'erna mot kylflänsen var struliga både att
plocka bort att få dit igen. Fick klämma som fasen från ovansidan på kylflänsen för att
klämma ner dom igen. Ligger PTC'n mellan kylflänsen och mönsterkortet? Och jag som
just har lagt på färsk kylpasta... :-)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.58 2019-04-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1704
Ort: Skåne
Bild

Du ser NTC'n (SMD) under likriktaren precis där det står AC1 och AC2.

Demontera fjäderclipsen brukar jag ta en flatmejsel rakt uppifrån och ett slag med hammare, för
att sen bända loss. Återmontering några slag med hammare.

Jag brukar inte ta bort kylflänsen vid igbt byten.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.42 2019-04-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 37755
Ort: Söderköping
Japp, såg den där under likriktaren. Ska se om det går att mäta på dom
utan att plocka isär allt. Ser att det blev lite mycket kylpasta. kanske ska
städa bort överflödet? De två utbytta IGBT sitter till vänster med de gula
silikonisolatorerna.
Bilaga:
DSC_1666.JPG

De två glättningskondingarna ser i alla fall inte svullna ut. Men fixar ändå
ett par och byter ut dom. 470uF/25V/105C av lite bättre kvalitet...

Då jag öppnade idag så såg jag också att jag hade glömt att ansluta en av de
vita tunnare kablarna från/till en av "plattorna". Något slags tempgivare kanske?
Men det gjorde ingen skillnad i alla fall. Ingen E9 vid inkoppling idag, men fortfarande
"Kastrull-saignalen". Försöker den säga att det saknas kastrull? Jag har för mig att
det blir likadant utan kastrull...

Och JFB slår ifrån vid själva inkopplingen av stickproppen i väggen. Bara att slå på
igen så är det inget mer problem därifrån. Är det troligt att det pekar på ett reellt
problem eller är det något tillfälligt beroende på hur stickproppen ansluter?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.20 2019-04-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1704
Ort: Skåne
U med streck under är att den inte känner av kastrullen.
Gör den det på alla plattorna?

Det verkar som E9 även är ntc-sensorerna i plattorna då. I manualen
hänvisar den dock bara till sensorn på effektmodulen.

Att jordfelsbrytaren löser vid anslutning verkar mysko.
Mät upp vilket som är nollan i vägguttaget. Det bör inte ha någon betydelse.

Det är inte alltid som kondingarna sväller i toppen trots dåliga.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.58 2019-04-02 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 37755
Ort: Söderköping
Ja, det är lika på alla plattor. Först 5-10 sekunder med ett u med ett streck-punkt
under. Efter den tiden slocknar punkten (är väl decicalpunkten i 7-seg modulen).

Då jag öppnade i går så hade jag som sagt glömt en av de tunna kablarna
från en platta, sannolikt NTC'n.

Ska testa med en "riktig" gjutjärnspanna. Men kastrullerna var tydligt magnetiska
då jag testade med en magnet i botten, bör det räcka som test (av kastrullerna)?

JFB löser inte alla gånger. Kanske beror på i vilken ordning pinnarna i kontakten
gör kontakt... :humm: Och så länge som jag inte drar ur kontakten igen så
är det inget problem (med JFB).

Ska fixa nya kondingar...

EDIT:
Såg en annan sak nu... Det sitter ett bläck mellan anslutning 4 och 5.
Vid anslutning 5 sitter en av 240V trådarna, men skruven vid 4 var inte
åtdragen, sannolikt efter bortkopplingen vid förra installationen. Jag vet
vart anslutning 4 går, men glapp där lär inte vara bra. Jag skulle lyfta ur
PSU'n för att kolla modulen på kondingarna...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.35 2019-04-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1704
Ort: Skåne
Det bläcket 4-5 är viktig.

Magnettest är ok


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.35 2019-04-02 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 37755
Ort: Söderköping
OK! :-) Ska se till att allt är åtdraget nästa gång. Verkar ha fått napp
på kondingarna också. Återkommer med senare tester. NTC'erna i
plattorna bör enkelt kunna resistans mätas i kontakten. Om alla
mäter ungefär lika så antar jag att de är hela.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.19 2019-04-22 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 37755
Ort: Söderköping
Right...

De två kondingarna är bytta och jag såg till att alla skruvar är åtdragna.
Vid en test så fungerade de tre första/minsta plattorna bra, det kokade vatten.

Då jag slog på den största plattan så gick proppen. Efter byte av propp så går
proppen nu direkt då on/off knappen trycks. D.v.s. samma felsituation som
grannen hade från början. Tillbaka på ruta noll...

Jag är beredd att ge upp (och det passar bra med en städning av förrådet).
Om ingen vill ta över hällen och fortsätta, så hamnar den på tippen på tisdag.
Antagligen är det något annat skitfel som kan fixas, men jag ger som sagt upp...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.20 2019-05-12 

Blev medlem: 09.57 2019-05-12
Inlägg: 3
Hej!
Jag har fått problem med min spis, det är en Husqvarna/Electrolux med induktionshäll.
PNC: 947 96 00-06

Proppen går direkt som jag sätter på plattorna, oavsett vilken. Vid uppstart efter kortslutningen signalerar spisen E6.
Jag har läst tråden och kan med största sannolikhet konstatera att det rör sig om en kortslutning på en likriktare och 2 st IGBT'er, precis som många andra haft problem med (Detta efter diodmätning på likriktarna och ohm mätning på IGBT'erna)

IGBT'ernas beteckning är:
IXGR 40N60C2D1
Likriktaren kan jag inte se riktigt, finns det siffror om man demonterar den?

Finns det fortfarande att få tag i dessa någonstans eller kan Danny möjligtvis fortfarande ha några av dessa på lager?
Såg att någon hade defekta dioder som sitter vid IGBT'erna också, bör man kolla dessa och hur mäter man dem isf?

Det är ingen ny spis men fräsch och omtyckt! Såg även att en likvärdig, dubbelugn, skulle kosta närmare 18000:- :shock:
Känns som om det skulle vara värt att få igång den, tycker inte om slit och släng heller.

Bifogar ngr bilder på korten och IGBT'erna


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 920 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 17 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010