Laga gammal monitor

Elektronikrelaterade (på komponentnivå) frågor och funderingar.
Användarvisningsbild
anders_bzn
Inlägg: 4698
Blev medlem: 17 december 2008, 19:22:18
Ort: Kävlinge
Kontakt:

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av anders_bzn »

Det är redan gjort! Jag mätte alla när jag höll på. Ska man byta de två andra gula när man ändå håller på? De mätte helt okej.

Jag är lite motståndare till att att recappa allt bara för att. De enda jag alltid byter är RIFA PME...
Användarvisningsbild
anders_bzn
Inlägg: 4698
Blev medlem: 17 december 2008, 19:22:18
Ort: Kävlinge
Kontakt:

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av anders_bzn »

bit96 skrev:
22 september 2020, 00:01:55
Jag har inget tips tyvärr men jag kommer följa denna tråd då jag har några 802:or som borde ses över nån gång.
Kolla nätdelen, där finns en hög RIFA PME att byta. Det sitter dessutom en jämte nätbrytaren som är lätt att missa.
breflabb
Inlägg: 2727
Blev medlem: 8 oktober 2014, 17:00:54
Ort: Sörmland: 59.395514, 16.465287

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av breflabb »

Alla rifa går inte sönder heller precis som som alla guloranga lytar heller.
Så det är upp till var o en hur mycket tid man vill lägga.
Jag är lite som du också, byter inte för bytandesskull , men gärna kontrollmäter
Användarvisningsbild
Oskar
Inlägg: 1587
Blev medlem: 6 september 2005, 15:11:36
Ort: Storsjö, Sorsele

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av Oskar »

Snyggt jobbat! :tumupp:

Vart köpte du din 2170? Vill gärna komplettera "Skogslabbet" med ett bra och portabel instrument som kan mäta ESR.
Användarvisningsbild
anders_bzn
Inlägg: 4698
Blev medlem: 17 december 2008, 19:22:18
Ort: Kävlinge
Kontakt:

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av anders_bzn »

Tack!

Jag köpe den från Elfa: https://www.elfa.se/sv/lcr-maetare-hand ... p/11095126

Tyvärr kan den bara mäta kondensatorer upp till 20000u. Men jag kan leva med det, även om jag ofta stöter på större när jag lagar nätdelar till PDP:erna. Sist så hade jag några på 180000uF, men man kan ganska lätt mäta dem genom upp och urladdningskurvor på oscilloskopet.
Användarvisningsbild
Glenn
Inlägg: 26213
Blev medlem: 24 februari 2006, 12:01:56
Ort: Norr om Sthlm
Kontakt:

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av Glenn »

På sistonde har jag noterat att elyter har rätt kapacitans men helt åt skogen ESR i saker jag reparerat, men förr brukade det vara kapacitansen som var problemet enbart.

..Iofs har jag inte kunnat mäta ESR så väldigt många år heller.
Användarvisningsbild
Oskar
Inlägg: 1587
Blev medlem: 6 september 2005, 15:11:36
Ort: Storsjö, Sorsele

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av Oskar »

anders_bzn:
OK! Jag har inte bestämt om det blir en 2170 eller en sån här:
https://www.electrokit.com/produkt/esr7 ... sr-matare/

Eftersom jag är en snåljåp är det nog troligare att det blir den enklare...
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22247
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av säter »

Vad var det för rysk mätare Danny har?
Han verkar rätt nöjd med den.
Användarvisningsbild
anders_bzn
Inlägg: 4698
Blev medlem: 17 december 2008, 19:22:18
Ort: Kävlinge
Kontakt:

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av anders_bzn »

Danny har en som man kan hitta på Ebay. Den klarar inte av om en kondensator skulle vara uppladdad, det gör Peaktech enligt databladet. Peaktech har skydd mot detta, men inte den enkla. Jag vet av en anledning.

2170 kan mäta spolar, Q-värde och resistans också. Sen har den kelvin-klämmor. Den kan mer helt enkelt.
Användarvisningsbild
Danny
Inlägg: 2046
Blev medlem: 17 maj 2007, 16:30:37
Ort: Skåne

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av Danny »

Min ESR-micro v5.0S klarar upp till 300Vdc.
Jag har även ESR-micro v4.0. Den klarar dock inte uppladdade kondingar.

https://www.ebay.com/itm/ESR-and-Electr ... Sw-31akDjO

https://www.radiodevices.ru/
breflabb
Inlägg: 2727
Blev medlem: 8 oktober 2014, 17:00:54
Ort: Sörmland: 59.395514, 16.465287

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av breflabb »

Uppladdade kondensatorer :( ,det har man gjort bort sig ett antal gånger
men det luktar inte gott efteråt :rofl
Användarvisningsbild
anders_bzn
Inlägg: 4698
Blev medlem: 17 december 2008, 19:22:18
Ort: Kävlinge
Kontakt:

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av anders_bzn »

Jag hade en ESR micro v4.0... Jag trodde det var en sådan du hade Danny.
Användarvisningsbild
Glenn
Inlägg: 26213
Blev medlem: 24 februari 2006, 12:01:56
Ort: Norr om Sthlm
Kontakt:

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av Glenn »

Om man inte bryr sej om hur fältmässig den är så finns det ju riktigt billiga på ebay annars.

Typ denna:

https://www.ebay.com/itm/LCR-T4-12864-9 ... 3037591421

Finns flera varianter, även med låda till.

Priset är lågt och dom fungerar rätt ok.
Användarvisningsbild
Danny
Inlägg: 2046
Blev medlem: 17 maj 2007, 16:30:37
Ort: Skåne

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av Danny »

anders_bzn skrev:
25 september 2020, 15:02:38
Jag hade en ESR micro v4.0... Jag trodde det var en sådan du hade Danny.
Jag har både och :)
Har du din kvar så går det att få liv i dem igen.

Gott att du fick rätt på din monitor
Användarvisningsbild
anders_bzn
Inlägg: 4698
Blev medlem: 17 december 2008, 19:22:18
Ort: Kävlinge
Kontakt:

Re: Laga gammal monitor

Inlägg av anders_bzn »

Min hamnade i skämshögen och sen till återvinningen för flera år sedan...
Skriv svar