Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 07.49 2020-02-21

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 33 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 18.51 2019-09-25 

Blev medlem: 19.07 2013-05-09
Inlägg: 189
Ort: Åstorp Skåne
Jag behöver hjälp med att byta 2 resistor arrays på 47ohm. Alternativt om man kan löda på ett vanligt motstånd "piggy-back". RA:na har varsitt motstånd som lagt av (se bild). Jag försökte själv lite med piggy-back lösningen, men jag varken ser (55+)eller har tillräckligt bra utrustning för att klara det. Kortet kommer från en storformatskrivare och kostar skjortan att ersätta. Jag bor i Åstorp i nordvästra skåne och vore ytterst tacksam om någon skulle kunna tänka sig att hjälpa mig. Svar i tråden eller via pm. Tack på förhand
Puttiplatt


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.03 2019-09-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5795
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Har du nya arrayer?
Får du inte napp lokalt så får du gärna skicka upp kortet hit.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.14 2019-09-25 

Blev medlem: 19.07 2013-05-09
Inlägg: 189
Ort: Åstorp Skåne
Har inga arrayer nej. Trodde jag skulle fixa det piggyback men jag inser att det är för svårt för mig. Kortet är fungerande men jag saknar ett helt block av en färg pga de defekta motstånden. mjukvaran kompenserar bortfallet men då skrivarhuvudet är helt nytt vill jag kunna använda hela :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.06 2019-09-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 9644
Ort: Helsingborg
Vill du ha dit konventionella motstånd där de två strecken är? Eller är det alla åtta ben som skall bort och ersättas?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.16 2019-09-25 

Blev medlem: 19.07 2013-05-09
Inlägg: 189
Ort: Åstorp Skåne
Min tanke var att sätta 2 konventionella motstånd vi de röda strecken. Men det klarar jag inte av. Ej säker på att det går heller, liten yta att fästa på. Plan B är att byta ut båda motståndsnäten till nya. Jag har precis beställt nya från elfa men det tar några dagar.
Jag är nöjd med vilken lösning som helst bara det fungerar!
Puttiplatt


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.09 2019-09-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 9644
Ort: Helsingborg
Var ner i skrubben och fann ett kort att testa på, några 47 Ω hade jag också. 1/4 W 5% iga.
Visst är det pilligt, men det fungerade, så välkommen in så testar vi om du och jag törs ;-)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.30 2019-09-25 

Blev medlem: 19.07 2013-05-09
Inlägg: 189
Ort: Åstorp Skåne
Tack Lasp!
Jag hör av mig imorgon. Jag har en hel del 47 ohms motstånd jag kan ta med.
Puttiplatt


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.05 2019-09-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 9644
Ort: Helsingborg
Oj va smått, hoppas att finner en bra lösning, men bortlödning och ny array är nog enda lösningen.
Man lurar sig snabbt på dessa fantastiska kameror som lyfter fram grejor ;-) Lycka till.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.45 2019-09-26 

Blev medlem: 19.07 2013-05-09
Inlägg: 189
Ort: Åstorp Skåne
Tack för att du tog dig tid att titta på problemet Lasp!
För information så är hela arrayen ca 3,2 mm lång, varje pad/ben är ca 0,3-0,4 mm brett.
Tror det krävs unga ögon alternativt mikroskop + vana för att fixa detta. Det är iallafall över min kompetens.
Vill helst inte skicka kortet då det är mycket värdefullt för mig och svindyrt att ersätta. Postmord har ju ingen direkt lysande statistik.
Så om det finns någon i närheten som kan tänka sig att åtminstone titta på kortet och ev åta sig att löda det är jag tacksam.
Jag har beställt arrayer och de beräknas komma nästa vecka.
Tack på förhand
Puttiplatt


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.39 2019-09-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18825
Ort: Lund
Hade du skickat det hade jag gärna fixat det, förstår dig dock till 100% att du inte vill.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.48 2019-09-26 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5795
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Samma här. Hoppas verkligen du får hjälp!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.43 2019-09-26 

Blev medlem: 19.07 2013-05-09
Inlägg: 189
Ort: Åstorp Skåne
@Henry
Ser att du är i närheten eller i Lund.
Min son har precis börjat plugga där så jag är där regelbundet. Ska ev köra ner på söndag.
Jag har inga problem att komma ner med kortet om du kan löda det. Har du arrayer hemma eller ska vi invänta min leverans?
Puttiplatt


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.15 2019-09-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18825
Ort: Lund
Bor i Lund, flyttade nyligen så har inget alls av SMD eller den typen hemma så vi kan vänta på de du beställt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.24 2019-09-26 

Blev medlem: 19.07 2013-05-09
Inlägg: 189
Ort: Åstorp Skåne
Då gör vi så. Jag hör av mig igen när grejorna kommit. Vad tror du om måtten på lödningen?
I mina ögon är det MYCKET smått och svårt!
Puttiplatt


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.53 2019-09-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.06 2010-05-17
Inlägg: 9150
Ort: Växjö/Alvesta
Lär krävas mikroskop och väldigt fin lödutrustning för att modda dit lösa motstånd. Byta hela arrayen är lite enklare men..

Hade garanterat kunnat fixa det på jobbet ifall du har vägarna upp om Växjö någon gång.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 33 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010