Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 22.49 2019-12-06

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 40 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: T: Svarva ur mina turbos?
InläggPostat: 22.01 2016-08-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2003-06-06
Inlägg: 4504
Ort: Stockholm
Söker någon som skulle kunna ta på sig att svarva ur mina kompressorhus så jag får plats med större kompressorturbin.
Det ska vara någon med erfarenhet och jag betalar självklart för jobbet.

Det är TDO3 aggregat så det är relativt små.

Har du även möjlighet eller kan ordna balansering av turbinaxel tillsammans med turbinerna så är det ett stort plus!

Exempelbilder

EDIT:
Detta projekt har legat på hyllan ett tag men nu har jag samlat på mig alla delar så att de äntligen kan bli av.
Har nu även ritning på kompressorhjulet, är de tillräckligt att någon kanske skulle vara intresserad av att ta sig an detta?
Bilaga:
tw drawing.png


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Senast redigerad av gOry 22.43 2019-05-04, redigerad totalt 3 gånger.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.46 2016-08-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17910
Ort: Säter
Hur mäter man det färdiga resultatet?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.17 2016-08-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2003-06-06
Inlägg: 4504
Ort: Stockholm
Som på bilden?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.55 2016-08-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17910
Ort: Säter
Då har jag nog missuppfattat.
Jag trodde att det var den stora radien, som matchar turbinhjulet, som skulle svarvas.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.31 2016-08-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2003-06-06
Inlägg: 4504
Ort: Stockholm
Stora radien?
Tycker det framgår på andra bilden hur turbinen sitter i inloppet?
Säter kan du hjälpa mig med detta tro?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.58 2016-08-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17910
Ort: Säter
Det var den här radien jag tänkte på.
Bilaga:
TurbochargerA.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.56 2016-08-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2003-06-06
Inlägg: 4504
Ort: Stockholm
Enligt den här videon ser ut som att han enbart svarar upp inloppet?
Men det kanske är en tillslipad stål som har en viss radie?

https://www.youtube.com/watch?v=7dXl0Nl8mP0


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.13 2016-08-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17910
Ort: Säter
Nja, svårt att se.
Jag tycker det ser ut som att han fasar radien på fri hand, och sedan putsar som en tok.
Provar med turbinhjulet ett otal gånger.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.17 2016-08-27 

Blev medlem: 20.20 2010-08-30
Inlägg: 3407
Ort: Umeå
ja, man kan få bättre flås i turbon genom att byta till ett kompressorhjul med större inducermått...
kräver svarvning av huset,
som jag tror TS avser...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.31 2016-08-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17910
Ort: Säter
Citera:
kompressorhjul med större inducermått
Är dessa då specialgjorda, så att man slipper bearbeta radien?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.41 2016-08-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17910
Ort: Säter
Här är en annan film.
Det råder ingen tvekan om att radien ska svarvas.
Finsvarvningen börjar vid 4:10.
https://www.youtube.com/watch?v=imChYY8vFV8


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.25 2016-08-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2003-06-06
Inlägg: 4504
Ort: Stockholm
Ja där skapar han helt klart en radie.
Jag har skickat ett mail till honom om hur man går till väga efter som det är ändå där jag ska köpa delarna.
Går det inte att mäta radien på turbinen som ska i?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.38 2016-08-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24153
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Mäta radien beror på, endera med enkla medel alt behövs det en mätmaskin.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.45 2016-08-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2006-01-07
Inlägg: 5131
Ort: Eskilstuna
Kanske dum tanke men kan man inte mäta med hjälp av en profilmall?
Dock kanske inte det ger den precisionen man är ute efter.

http://www.clasohlson.com/se/Profilmall/40-8323


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.06 2016-08-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17910
Ort: Säter
Svårt att mäta på kompressorhjulet med en sådan.
Vingarna är ju inte raka.

Dessutom måste man veta vilket spel det ska vara.
Hänsyn måste tas till värmeutvidgning, så att inte kompressorhjulet tar i, i extrema fall.
Samtidigt vill man ha det så tight som möjligt. :humm:
Bilaga:
DSC_0182_zps0570dcaa.jpg~original.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 40 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010