Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 21.07 2019-10-21

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Kategoriregler


• För varje tråd du vill starta här, måste du ha skrivit fyra inlägg någonstans i forumet utanför denna kategori.
• Medlem med statusen "Ny medlem" får inte starta en tråd här. Denna status blir du av med efter 30 inlägg.
• Trådens rubrik måste börja med K: S: B: för köpes, säljes, eller bytes. Samköpstrådar märks förslagsvis med Samköp:, osv.
• När köpet eller bytet är avklarat, lägg till SÅLD eller motsvarande i rubriken. Denna kan ändras genom att redigera första inlägget.
• En tråd får maximalt bumpas en gång om ingen viktig information har ändrats.
• Om bud, intresseanmälan eller annan anonym aktivitet sker dolt för andra medlemmar, skall detta ovillkorligen meddelas i tråden av trådskaparen om det påverkar övriga intressenter i affären. Exempelvis "Anonymt bud på 500 kr har givits.".



Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 10.51 2019-07-03 

Blev medlem: 15.00 2012-07-04
Inlägg: 649
Ort: Göteborg
Behöver ett nytt nätaggregat för styrningen till min fina fräs.

Någon som sitter på något bra tro?

/Peter


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.30 2019-07-03 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5005
Ort: Ronneby
Är det till drivningen av axlarna eller spindeln?
Om axlarna, vad är det för motorer? Om det är stegmotorer så känns 1kW väldigt mycket, för att inte tala om 1.5kW


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.09 2019-07-03 

Blev medlem: 15.00 2012-07-04
Inlägg: 649
Ort: Göteborg
1600oz 5A nema34x4st.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.55 2019-07-04 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5005
Ort: Ronneby
Worst case är att nätdelen skall leverera 2/3 av motorns märkström.
2/3 av 5A x 4 motorer är 13.3A. 13.3A x 60V = 800W

Om du kör med en hederlig transformator så klarar ju de rejält med överlast ett tag och det är inte sannolikt att du plockar ut full last på alla motorer samtidigt under längre perioder.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.13 2019-07-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17451
Ort: Säter
petercab skrev:
Behöver ett nytt nätaggregat för styrningen till min fina fräs.
Är det inget som går att reparera?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.24 2019-07-04 

Blev medlem: 15.00 2012-07-04
Inlägg: 649
Ort: Göteborg
H.O skrev:
Worst case är att nätdelen skall leverera 2/3 av motorns märkström.
2/3 av 5A x 4 motorer är 13.3A. 13.3A x 60V = 800W

Om du kör med en hederlig transformator så klarar ju de rejält med överlast ett tag och det är inte sannolikt att du plockar ut full last på alla motorer samtidigt under längre perioder.


Vill gärna köra switchat och alla märkblad säger att man ska lasta maximalt 80%, vill hellre ha lite överkapacitet än att anstränga till max.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.25 2019-07-04 

Blev medlem: 15.00 2012-07-04
Inlägg: 649
Ort: Göteborg
säter skrev:
petercab skrev:
Behöver ett nytt nätaggregat för styrningen till min fina fräs.
Är det inget som går att reparera?


Har idag 4x400w från kina där aggregaten dött lite då och då vilket blir dumt när bara en axel stannar och dom andra fortsätter.

Nu körde jag sönder en väldigt dyr bit som gått 20h. :(

Har nu beställt ett aggregat från Aliexpress men köper gärna ett av bättre kvalitet om någon har liggandes. :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.20 2019-07-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24065
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Citera:
kör med en hederlig transformator


Detta skulle jag välja alla dar i veckan.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.57 2019-07-04 

Blev medlem: 20.26 2003-06-21
Inlägg: 7410
Ort: Väster om Lund (0,67 mSv)
hanterar drivenheterna ripplet på en oreglerad matning?


Mitt tips är att leta efter gamla serverracknätdelar, antingen seriekoppling av 12V agg eller om du hittar ett 48V. De senare brukar ligga i kW klassen

Eller trafovarianten såklart.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.03 2019-07-06 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.33 2009-03-11
Inlägg: 1468
Ort: Skellefteå
Tre st sådana här finns, provkörda och funkar.
Ger 48VDC, data här:
https://www.digchip.com/datasheets/down ... r=PMP13.48
Pris= vettigt bud (som motiverar mig att packa och skicka och inte lägga dom på Tradera i vinter istället...)

Bilaga:
IMG_20190706_135444[1].jpg


Bilaga:
IMG_20190706_135451[1].jpg


Bilaga:
IMG_20190706_135505[1].jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.17 2019-07-21 

Blev medlem: 12.04 2011-09-01
Inlägg: 110
Har en HP ESP 120 nerställd till 49V, 3000W om det är intressant.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010