K: 24-48-portars managed switch med minst en GbE port

Kategoriregler
• För varje tråd du vill starta här, måste du ha skrivit fyra inlägg någonstans i forumet utanför denna kategori.
• Trådens rubrik måste börja med K: S: B: för köpes, säljes, eller bytes. Samköpstrådar märks förslagsvis med Samköp:, osv.
• När köpet eller bytet är avklarat, lägg till SÅLD eller motsvarande i rubriken. Denna kan ändras genom att redigera första inlägget.
• En tråd får maximalt bumpas en gång om ingen viktig information har ändrats.
• Om bud, intresseanmälan eller annan anonym aktivitet sker dolt för andra medlemmar, skall detta ovillkorligen meddelas i tråden av trådskaparen om det påverkar övriga intressenter i affären. Exempelvis "Anonymt bud på 500 kr har givits.".
Användarvisningsbild
ElectricMan
Inlägg: 4874
Blev medlem: 21 februari 2007, 20:22:48
Skype: ElectricManSwe
Ort: Luleå
Kontakt:

K: 24-48-portars managed switch med minst en GbE port

Inlägg av ElectricMan »

Hej!

Jag är ordförande för XP-el, elektronikföreningen på Luleå Tekniska Universitet det här året.
Vi har nyss flyttat till våra nybyggda lokaler där vi har fått en hel del nätverksuttag installerade. Nu är vi på jakt efter en switch som kan driva det nätverket.

Vi har dock några minimikrav som måste uppfyllas;
- 24 eller helst 48 portar. Tror vi har ca 30 uttag i dagsläget.
- Managed, dvs. vi måste kunna sätta VLAN för ev. övervakningskameror, servrar etc.
- Minst en GbE port (RJ45) då vi har gigabitlina ut till internet.
- 19" rackmonteringsbar.


Är det någon som har en switch som uppfyller dessa krav, eller vet var vi kan få tag på en till riktigt bra pris?
Som vanligt när det gäller föreningar så är budgeten väldigt tight...
Fortran
EF Sponsor
Inlägg: 726
Blev medlem: 5 december 2011, 04:18:29
Ort: Åland

Re: K: 24-48-portars managed switch med minst en GbE port

Inlägg av Fortran »

Jag har nog nån Cisco eller ExtremeNetworks i förrådet som kan passa.
Bör vara 48p +2gb men är lite osäker. Kan kolla när jag far till tullen senare under dagen.
Användarvisningsbild
ElectricMan
Inlägg: 4874
Blev medlem: 21 februari 2007, 20:22:48
Skype: ElectricManSwe
Ort: Luleå
Kontakt:

Re: K: 24-48-portars managed switch med minst en GbE port

Inlägg av ElectricMan »

Det vore ju utmärkt. Kolla gärna upp det! :)
Fortran
EF Sponsor
Inlägg: 726
Blev medlem: 5 december 2011, 04:18:29
Ort: Åland

Re: K: 24-48-portars managed switch med minst en GbE port

Inlägg av Fortran »

Tjaa... det där gick ju inte riktigt som beräknat.
Trappan ner till källarförrådet har bytts ut mot ett stort jäkla dike pga grävning runt grunden, och mina nycklar funkar bara till den ingången.

Hoppas dom hinner bli klara innan snön faller, för jag har vinterdäcken därinne. :humm:
elabbe
Inlägg: 779
Blev medlem: 5 augusti 2014, 19:32:24
Ort: Sthlm

Re: K: 24-48-portars managed switch med minst en GbE port

Inlägg av elabbe »

Om inte ovan löser sig har jag en Gbit 24p HP V1910-24G. Men även något mer som jag måste kolla upp. Också en SMC8516T och 2 st DGS-3612G, som väl dock inte passade kravspecen.
RFC420
Inlägg: 160
Blev medlem: 13 december 2012, 10:28:33
Ort: Stockholm

Re: K: 24-48-portars managed switch med minst en GbE port

Inlägg av RFC420 »

Jag har tre stycken Netgear FSM726, om det är intressant.
Användarvisningsbild
ElectricMan
Inlägg: 4874
Blev medlem: 21 februari 2007, 20:22:48
Skype: ElectricManSwe
Ort: Luleå
Kontakt:

Re: Sv: K: 24-48-portars managed switch med minst en GbE por

Inlägg av ElectricMan »

Det vart HP-switchen från ovan!

Fick den idag, och monterade den genast! Verkar fungera bra vid en första test. :)

[attachment=-1]uploadfromtaptalk1415308289348.jpg[/attachment]
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
Hedis
Inlägg: 2447
Blev medlem: 8 december 2003, 15:10:44
Skype: niclas.hedlund
Ort: Vänersborg
Kontakt:

Re: K: 24-48-portars managed switch med minst en GbE port

Inlägg av Hedis »

Stiligt! Lite nätverksporr. :D
MiaM
Inlägg: 7345
Blev medlem: 6 maj 2009, 22:19:19

Re: K: 24-48-portars managed switch med minst en GbE port

Inlägg av MiaM »

:tumupp: :tumupp:

Dum fråga men funkar mekaniken/fästpunkterna i racken riktigt bra om man monterar enheterna med en halv höjdenhets mellanrum som på bilden? Eller får man lirka för att få skruvarna att funka på enheterna på ena sidan?
Användarvisningsbild
ElectricMan
Inlägg: 4874
Blev medlem: 21 februari 2007, 20:22:48
Skype: ElectricManSwe
Ort: Luleå
Kontakt:

Re: K: 24-48-portars managed switch med minst en GbE port

Inlägg av ElectricMan »

Ja det vart rätt stiligt! :)

Vilket mellanrum man har mellan enheterna spelar ingen roll. Nu hade jag bara fyra korgmuttrar, dessa använde jag till den nedre switchen. Så den övre ligger bara på den nedre. Skruvarna på den övre är bara för att hålla den på plats så den inte åker ut, sitter en vanlig mutter på baksidan.
Skriv svar