Kan man stänga av script?

Elektronikrelaterad mjukvara/litteratur. (T.ex schema-CAD, simulering, böcker, manualer mm. OS-problem hör inte hit!)
Användarvisningsbild
Spisblinkaren
EF Sponsor
Inlägg: 12990
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av Spisblinkaren »

Det har inte med Developer Tools i webbläsaren att göra utan är nog sparade i lösenordslistan i webbläsaren.
Men om jag uppgraderar/ändrar webläsaren?

Och vad jag menade var det faktum att jag kan klicka in på det käcka webutvecklarverktyget och bara välja hemsida samt trycka på "koppla upp" eller nåt så är jag inne.

Med andra ord är jag inte i närheten av det lösenord som är "dolt" och jag vill inte förlora det i samband med en uppgradering för då står jag där med skägget i brevlådan.

Jag ångrar att jag lät min "passagen-kompis" ta över domänerna men jag är så osäker på datorer att jag hellre ville få det att funka.

Tyvärr kläckte han relativ nyligen ur sig "jag äger dina domäner" vilket är ett uttalande man inte vill höra, jag har mycket därför skapat en ny hemsida.

Nåväl, den domänen äger jag faktiskt inte heller men min vän som jag litar till fullo på gör det, jag orkar liksom inte hantera betalningar över nätet för jag anser internet är ett enda stort virus :)

MVH/Roger
Användarvisningsbild
mrfrenzy
Co Admin
Inlägg: 12145
Blev medlem: 16 april 2006, 17:04:10

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av mrfrenzy »

Du kan enkelt visa dina sparade lösenord i Firefox och se skriva ner på ett papper:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/pa ... -passwords
Användarvisningsbild
Spisblinkaren
EF Sponsor
Inlägg: 12990
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av Spisblinkaren »

Fasen vad jag är jobbig, eller hur?

Men vad betyder det här:
Click the Firefox menu button.
Finns inget sådant bland mina rullgardinsmenyer.

MVH/Roger
PS
Min FF31 är svensk, fast jag "kan" engelska :)
Användarvisningsbild
HUGGBÄVERN
Tidigare soundbrigade
Inlägg: 24646
Blev medlem: 23 augusti 2006, 22:44:11
Ort: Lilla Paris
Kontakt:

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av HUGGBÄVERN »

Ser det kanske ut såhär (avser den grå rutan med svarta strecken):
menyn.jpg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
Spisblinkaren
EF Sponsor
Inlägg: 12990
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av Spisblinkaren »

mrfrenzy skrev:Du kan enkelt visa dina sparade lösenord i Firefox och se skriva ner på ett papper:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/pa ... -passwords
Jag glömde tacka för hjälpen :)

Dock hjälper detta galanta tips inte mig.

I din fina länk nämns att "about:logins" öppnas när man trycker på den berömda knappen som inte finns, jag har själv lite våghalsigt lekt med about:config (direkt i browserns adressfält), about:config finns/funkar men about:logins sägs inte ens vara en giltig adress.

Gissar att min browser är så gammal att denna feature/knapp inte ens finns med.

MVH/Roger
PS
Märker nåt intressant när jag kopierar raden som säger att jag skall trycka på knappen, såhär blir den när jag pastar in den: Click the Firefox menu Fx57Menu button, dvs Fx57Menu kommer med också (står alltså "Click the Firefox menu button" i hjälpdokumentet), kan det möjligtvis vara som så att det är just den knappen jag skall trycka på? Jesus vad jag blir trött på att förklara saker i datavärlden för det blir ta mig tusan ALDRIG entydigt!
Användarvisningsbild
sodjan
EF Sponsor
Inlägg: 39631
Blev medlem: 10 maj 2005, 16:29:20
Ort: Söderköping
Kontakt:

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av sodjan »

> Märker nåt intressant när jag kopierar raden som säger att jag skall trycka på knappen,
> såhär blir den när jag pastar in den: Click the Firefox menu Fx57Menu button, dvs Fx57Menu
> kommer med också (står alltså "Click the Firefox menu button" i hjälpdokumentet)...

Är det denna rad du talar om?
Skärmklipp.JPG
Det står *inte* så som du anger. Raden innehåller en bild med en "alt=" text:

Kod: Markera allt

<ol><li>Click the Firefox menu <img alt="Fx57Menu" class="wiki-image frameless lazy"
data-original-src="https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/gallery/images/2017-10-22-15-37-15-18c775.png"
src="https://static-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/static/sumo/img/placeholder.gif" title=""> button.
Så om du kopierar den raden sm text så ersätts bilden av just "Fx57Menu".
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
Spisblinkaren
EF Sponsor
Inlägg: 12990
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av Spisblinkaren »

Det var ju bra att du fick visa vad du kan ;)

Men det löser inte mitt problem.

Jag behöver komma åt och skriva ner lösenorden för mina två domäner (innan jag uppgraderar).

Sidan mrfenzy så trevligt letade upp för mig verkar dock inte räcka för min situation.

MVH/Roger
PS
Så länge jag inte får fatt i lösenordet/lösenorden till mitt webutvecklarverktyg a'la Firefox kommer jag INTE uppgradera, jag är mest glad över att jag kom på problemet mitt ibland alla hejarop om att jag skall uppgradera :)
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10613
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av swesysmgr »

rogerk8 skrev: Gissar att min browser är så gammal att denna feature/knapp inte ens finns med.
Klicka på de tre strecken uppe till höger.
Klicka på kugghjulet (Options)
Klicka på hänglåset (Security) i den grå kolumnen till vänster.
Klicka på "Saved logins" knappen nere till höger.
Användarvisningsbild
Spisblinkaren
EF Sponsor
Inlägg: 12990
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av Spisblinkaren »

Hur fasen kan du allt sånt här?

Jag tackar och bugar!

Fast det är lite kryptiskt vad som gäller, det står såhär (och jag kan inte kopiera det smidigt nog, inte ens ctrl-c/v hjälpte :D):
ftp.ws60.surf-town.net:21 med ett lösenord jag bara lyckades få fatt i genom högerklick plus "kopiera lösenord".
lika osmidigt var det att kopiera
ftp.ws60.surftown.se:21
där jag tydligen har ett annat lösenord på samma sätt som ovan men så har jag ju två hemsidor också.

Knepigt att det ena heter *.net och det andra *.se samtidigt som det är oklart vad som gäller.

Jag tror dock nu att jag har mina lösenord och kan börja uppgraderingen men bara i sällskap av min vän :)

Och så börjar jag med 42:an naturligtvis :)

MVH/Roger
Användarvisningsbild
sodjan
EF Sponsor
Inlägg: 39631
Blev medlem: 10 maj 2005, 16:29:20
Ort: Söderköping
Kontakt:

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av sodjan »

> Det var ju bra att du fick visa vad du kan

Vad är det för förbannade barnsligheter?
Du frågade ju varför det blev som det blev...
Användarvisningsbild
Spisblinkaren
EF Sponsor
Inlägg: 12990
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av Spisblinkaren »

Det var ju ett skämt bara förstår du väl?

Jag la till en blinkande smiley just för att markera det.

Samtidigt är jag tacksam för förklaringen för jag gillar att lära mig saker.

MVH/Roger
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10613
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av swesysmgr »

rogerk8 skrev:Hur fasen kan du allt sånt här?
Det gör jag inte, jag vet bara hur man tar reda på det snabbt. I det här fallet genom att klicka sig igenom en tillräckligt gammal version av Firefox.

Uppgradera nu och testa om du slipper captchas m.m. :)
Användarvisningsbild
Spisblinkaren
EF Sponsor
Inlägg: 12990
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av Spisblinkaren »

Jag misstänkte att du på nåt sätt tillfälligt laddat ner "min" FF31 och klickat dig fram med dina spjutspetskunskaper.

För nåt sånt gjorde du väl, antar jag?

Jag är klar med allt mitt FF-tjafs, nu ska jag bara förmå mig med att uppgradera.

Det känns som om jag har kontroll, bortsett från det faktum att jag ju vet vad jag har men inte vad jag får med avseende på mutationer som jag avskyr.

Jag är idag en nästan sjuk rutinmänniska och jag skulle inte kunna leva utan att vara det men som nog dom flesta rutinmänniskor så gillar vi inte förändring.

Så enkelt är det :)

MVH/Roger
PS
Det enda jag riktigt saknar är tuben, lurar allvarligt på att ändra samtliga "31.0" i about:config till typ 42.0 bara för att testa, har provat ändra en och en men det råder nog typ "demokrati" när det gäller sånt :) Tror sedan att 31.0 nämns på max 5 parametrar och problemet jag har med tuben är att den ju ser vilken version jag har i internetpaket MEN detta är inte samma som att min version är kass, det är bara dom som vill ha nån typ "kvalitetsstämpel" på sina grejer, gissar jag. Man kan uppdatera med plugins om man vill fast passa Er för att trycka på uppgradera (jag blev blockad :D ).
Användarvisningsbild
mrfrenzy
Co Admin
Inlägg: 12145
Blev medlem: 16 april 2006, 17:04:10

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av mrfrenzy »

>Det enda jag riktigt saknar är tuben, lurar allvarligt på att ändra samtliga "31.0" i about:config till typ 42.0 bara för att testa

Det kommer inte fungera, lika lite som att din Volvo 240 går att köra i 200 km/h om du skriver "Porsche" på bakluckan.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 22637
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: Kan man stänga av script?

Inlägg av säter »

Man körde ju Youtube förr också.
Hur sjutton gick det till då? :humm:
Skriv svar