Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 00.52 2020-05-31

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 40 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 09.34 2020-04-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 8845
Ort: Göteborg
"This program allows for free commercial use of the participating products until May 31, 2020. It is available to both new customers, as well as existing customers who need to quickly expand use of these products to accommodate teams working remotely."

    AutoCAD mobile
    AutoCAD web
    BIM 360 Design
    BIM 360 Docs
    Fusion 360
    Fusion Team
    Shotgun


https://knowledge.autodesk.com/search-result/caas/simplecontent/content/extended-access-program-for-cloud-collaboration-products.html

Bara att passa på för den som har tid över och vill förverkliga den där produktidén du gått och drömt om :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.39 2020-04-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19843
Ort: Säter
Jag trodde att Fusion 360 var gratis?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.02 2020-04-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 8845
Ort: Göteborg
Inte för kommersiellt bruk och inte för alla, de verkade även skruva åt reglerna hårdare förra året.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.37 2020-04-03 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6517
Ort: Kristinehamn
Gratisversionen har en tråkig begränsning. Den tar inte emot cadfiler från vissa andra system. Pro omvandlar automatiskt de allra flesta andra cadfiler via molnet. Jag har ju problem eftersom jag ritat massor i Inventor och de filerna tas inte emot av gratisversionen men de funkar i pro. Så jag får väl passa på nu då och uppgradera.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.00 2020-04-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.29 2016-01-27
Inlägg: 90
Ort: Södertälje
Jag såg också meddelandet om gratis proffsversionen.
I början av gratisköret kunde man ladda in och konvertera SLDASM och SLDPRT. Sen försvann den möjligheten.
Men det verkar inte ingå nu i erbjudandet?
Har jag missat hur man ska göra?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.53 2020-04-17 

Blev medlem: 20.01 2009-10-29
Inlägg: 2243
Men det innebär väl att efter 31:a maj så måste man börja betala? Fusion360 har ju alltid varit gratis för kommersiell användning så länge man inte tjänar(eller om det nu var "omsätter") över 100 000 dollar/år, dock infördes ju vissa undantag förra året bl.a. mindre företag som jobbar med konsultation till större företag. Det var då jag hoppade av Fusion360 och skaffade Solidworks istället(jag konsultar fortfarande på Fusion360 och använder det privat ibland). Jag kan betala för mig, men att bli styrd in på ett visst spår för att produkt- och licensierings-villkor ändras känns bara fult.

Eller gäller detta bara det där cloud-paketet och att kommersiell användning av just Fusion360 fortfarande är okej för företag som ligger under 100 000dollar/år och inte konsulterar emot större företag? Det är ju lite tjusningen med Fusion360, att man kan köra CAD/CNC kommersiellt lite vid sidan av sitt vanliga jobb.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.53 2020-04-19 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 8845
Ort: Göteborg
Fusion 360 for free personal use includes all capabilities, except:
    Phone and email technical support
    Team collaboration and data management
    Commercial translators (such as NX, Catia, SOLIDWORKS, Inventor, PTC Creo, etc.)*
    AnyCAD (non-destructive, native CAD translation and referencing)*


Du får alltså team-funktionerna för samarbete och import-funktionen för andra CAD-format gratis under Corona.

Naturligtvis vill Autodesk att konsulter m.fl. skall lasta över befintliga projekt, börja använda det och tycka att programmet är smart och värt att betala licens för. Nu har de chansen att direkt köra kommersiella jobb i det.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.04 2020-05-15 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10874
Fick en mindre trevlig överraskning av Autodesk idag.
Uppdaterade en dator från Windows 7 till Windows 10.
På datorn fanns sedan tidigare Autocad 2010 med en fullständig friköpt licens.

Efter uppgraderingen slutade Autocad att fungera och vid starten sa den att det behövde omaktiveras, ok inget konstigt det får man ju göra efter stora hårdvaru- och operativsystemsförändringar ibland.
Klickade "aktivera online", det gick inte!

Från och med 2019 så går det inte längre aktivera Autocad 2010 och äldre även om du köpt en evighetslicens.
Den dagen du uppgraderar eller förändrar någon hårdvara i din dator blir licensen värdelös.
Nästa år kommer dom stänga ner alla versioner som är äldre än tre år.
Det betyder att om du köpt en fullversion av Autocad Inventor 2017 så blir den värdelös nästa år :(

https://knowledge.autodesk.com/support/ ... hange.html


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.05 2020-05-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24812
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Det är MS i ett paket, samma hände för mig för nåt år sedan.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 05.48 2020-05-16 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5145
Ort: Ronneby
MS??


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.26 2020-05-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 8845
Ort: Göteborg
tecno skrev:
Det är MS i ett paket, samma hände för mig för nåt år sedan.

Microsoft tillåter dig att uppdatera en laptop med Windows 7 från 2010 till Windows 10 för 0:- fullt lagligt, det är väl vad man kan begära.

Att Autodesk släpper supporten för mjukvara som är gjord för utgångna, ej längre supportade OS som Windows 7 kan jag förstå men de borde i så fall erbjuda en rabatterad väg framåt för de som drabbas.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.06 2020-05-16 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5145
Ort: Ronneby
Det borde fan vara kriminellt!
Att de inte supporterar nyare OS - fine men mjukvaran jag betalat pengar för, som fungerade igår skall FAN fungera och kunna aktiveras imorgon - även om jag får ett disk-haveri och måste installera om maskinen.

Det jag inte förstod var tecnos kommentar, vad har MS med det hela att göra?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.14 2020-05-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19843
Ort: Säter
swesysmgr skrev:
Att Autodesk släpper supporten för mjukvara som är gjord för utgångna, ej längre supportade OS som Windows 7 kan jag förstå
Att de släpper supporten är fullt förståeligt, men man måste ju fortfarande kunna använda programmet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.04 2020-05-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 8845
Ort: Göteborg
H.O skrev:
Det borde fan vara kriminellt!
Att de inte supporterar nyare OS - fine men mjukvaran jag betalat pengar för, som fungerade igår skall FAN fungera och kunna aktiveras imorgon - även om jag får ett disk-haveri och måste installera om maskinen.

Det jag inte förstod var tecnos kommentar, vad har MS med det hela att göra?

De sitter ju i ett svårt läge om FlexLM eller vad som körs slutar supportas även på serversidan och enbart fungerar på utgångna system även där.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.14 2020-05-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19843
Ort: Säter
Varför övergav man systemet med hårdvarulås?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 40 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010