Plockrobot

Robot, CNC, Pneumatik, Hydraulik, mm
jyrgen
Inlägg: 84
Blev medlem: 11 juli 2006, 20:24:54
Ort: Västerås

Plockrobot

Inlägg av jyrgen »

Fick en förfrågan om att designa en plockrobot åt ett företag som gör gängfrässpetsar ( http://www.scandinavian-tool.se/se/qce.html ). Spetsarna ska plockas på en pinne typ 10 st/pinne när dom kommer från tvätt. Det är ungefär så mycket jag vet i nuläget och har en ide som följer:

Tänkte mig en grund som ungefär fräsen i den här tråden http://www.elektronikforumet.com/forum/ ... hp?t=14437 , men istället för bottenplattan ha ett band som delarna kan åka förbi på och istället för fräs sätter jag dit tryckluft och plockar dom till pinnen. Som "öga" funderar jag på om det går att använda en gammal scaner och scanna av bandet en bit innan plockningen sker. Roboten behöver itne vara så snabb så funderar på om det kan räcka med aluminium profilsystem( http://www.solidcomponents.com/company/ ... alID=15425 ).

En variant till är ju att eftersom dom kommer i en korg av något slag alltså kommer det en bunt och sen kommer det inga på ett tag att man kör helt som fräsen och lägger ut alla bitar på bottenplattan och sen åker över och scanar plattan. så kan den åka och plocka från plattan.

Är ganska oerfaren så skulle vilja ha kommentarer på detta. Ska försöka få lite mer info om hur det ser ut på företaget också, ska dit över jul
Användarvisningsbild
strombom
Inlägg: 3305
Blev medlem: 27 maj 2003, 10:50:20
Ort: Västra Götaland
Kontakt:

Inlägg av strombom »

Scanner låter väldigt komplicerat.

Försök få till bra mekanik så att de kommer en i taget istället och identifiera dem genom att bryta en ir-läsgaffel.
JB
Inlägg: 388
Blev medlem: 5 april 2007, 17:46:42
Ort: Gislaved

Inlägg av JB »

Finns det inte möjlighet till att få dem att komma i ordnad form från början?

Jag håller med om att scanner låter väldigt avancerat, då måste du ju skriva ett program som 'ser' bitarna och sedan styr roboten efter det.

Det är ganska svårt att med enkla medel få dem att komma en och en och lägga sej på rätt håll om det behövs, dessutom så får de här säkert inte skaka runt i tex en skaktunna eftersom de nog blir slöa då.

Jag skulle nog satsa på att ta dem på något sätt direkt från maskinen så att de är rätt från början. om det nu är möjligt.
Skriv svar