Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 16.34 2017-09-24

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 92 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 18.21 2011-08-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10520
Ort: Ekerö, Stockholm
Känner att det väl börjar bli dags att dra upp en tråd även om min maskin så att jag får någon anledning att ta projektet framåt :)

Som flera säkert vet så köpte jag en Terco CNC 4500 billigt för ett bra tag sedan och har inte kommit så långt i projektet "bygga om" än så länge.

Det jag har bestämt mig för är att styra spindeln som det har beskrivits i en annan tråd på forumet och att byta ut originaldrivern mot 3st Geckodrive G251 + ett matchat nätagg + breakoutkort osv.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.11 2011-08-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.47 2010-02-16
Inlägg: 137
Ort: Dalsland
Weee! En kompis! :happy:

Grymt att du tar i den. Särskilt med tanke på att du har en intakt spindelstyrning :roll:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.22 2011-11-13 

Blev medlem: 22.08 2011-11-03
Inlägg: 7
Hej!

Jag har också köpt en Terco CNC 4500 fräs, som är i bra skick. Jag har gjort en del program direkt i fräsen, och provkört i olika material.
Ett felmedelande som kom upp var E 35 som är buffertbatteriet. Jag hittade ett lithium batteri på ett kretskort, där lödningen var dålig, som jag lödde om, sen kom inte det felmedelandet upp mer. Nu till min fråga, finns det inget minne kvar av program man knappat in i frässtyrningen sedan huvudströmmen slagits av?

M.V.H. Stig A.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.57 2011-11-13 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.10 2003-09-09
Inlägg: 3567
Ort: Jämtland
Har du även mätt spänningen hos batteriet med maskinen avslagen?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.34 2011-11-14 

Blev medlem: 22.08 2011-11-03
Inlägg: 7
Hej!
Jag har mätt spänningen på batteriet och det var ca, 3,2 volt när strömmen på maskinen var avslagen, märkspänning 3 volt, jag har också bytt ut batteriet mot ett nytt för säkerhets skull då batteriet var gammalt. Hur är det på andra Terco CNC 4500 fräsar, det går ju att knappa in troligtvis 999 block, men allt försvinner när jag slagit av huvudströmmen, och sedan sätter på maskinen igen?

M.V.H. Stig A.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.36 2011-11-14 
EF Sponsor

Blev medlem: 07.47 2008-12-03
Inlägg: 6794
Ort: Hallstahammar
Ahh, jag vill ha en sån här nån gång! Tycker de är riktigt coola. Hur sköts verktygsväxlingen?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.22 2011-12-27 

Blev medlem: 11.02 2011-12-27
Inlägg: 26
Har en slik Terco som er bygd om til Mach3 men ikke Gecko da den ikke gir nok strøm til stepperene.

http://www.youtube.com/watch?v=3-HtGWHNXPM


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.50 2013-05-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10520
Ort: Ekerö, Stockholm
Det har stått stilla länge pga tid och platsbrist, men nu är det igång igen, har lånat ut den till Stockholm Makerspace och har beställt en driver från Minarik Drives till spindeln, pc ska byggas in internt, med plattskärm och tgb på arm ut från maskinen :)

Gecko 251 är lagd på is, fokus är att få originaldrivarna att lira.

Plan på 4e axel har jag och chille lite pågång för framtiden!

Så nu kan man snart få köra en Terco endast genom att gå med oss i Stockholm Makerspace ;)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.17 2013-05-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.41 2010-09-09
Inlägg: 219
Hej Meduza!
Du svarade aldrig på mitt pm angående om du ville sälja stegmotorerna! Jag hade en köpes tråd om det.

"jag har tänkt plocka av motorerna från min Terco CNC45 någon dag för att byta mot moderna motorer i samband med att jag håller på att byta styrning... i så fall skulle dom kunna vara till salu..."

Är dom kanske till salu nu? Har själv inte heller hunnit göra mer på mitt projekt än...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.45 2013-05-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10520
Ort: Ekerö, Stockholm
Nej då jag beslutat att köra med originaldrivarna får dom nog sitta kvar ett tag.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.45 2013-05-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 11900
Ort: Säter
Meduza skrev:
Plan på 4e axel har jag och chille lite pågång för framtiden!

Vad är "chille"?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.01 2013-05-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20233
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Du menar väl VEM är chille


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.33 2013-05-12 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10520
Ort: Ekerö, Stockholm
Nu har jag en Minarik MM23002D liggande här i ett paket UPS levererade i fredags, så nu ska det nog snart gå att få fart på spindeln :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 02.12 2013-05-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.54 2003-06-25
Inlägg: 2469
Ort: Stockholm
säter skrev:
Vad är "chille"?

Jag är inte helt säker på vad jag är. :humm:

Meduza skrev:
Nu har jag en Minarik MM23002D liggande här i ett paket UPS levererade i fredags, så nu ska det nog snart gå att få fart på spindeln

Sweet, då kör du igång den till helgen så att man kan sätta igång att fräsa? ;)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.03 2013-06-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10520
Ort: Ekerö, Stockholm
Insett att jag har många projekt igång och inte orkar sätta mig och felsöka den gamla drivern (startar inte upp när man sätter i sladden och spänningarna verkar stämma ut från nätagget) så rev jag i helgen ut allt vad gamla drivare, nätagg och kabelstammar heter.

Sen har jag beställt:
C10 - Bidirectional Breakout Board: http://www.cnc4pc.com/Store/osc/product ... ucts_id=45
C41 - PWM Variable Speed Control Board: http://www.cnc4pc.com/Store/osc/product ... cts_id=303
3st Leadshine DM856: http://www.ebay.com/itm/330880609134

Sen har jag ett par nätagg som jag bytte till mig från AndLi i denna tråd, 48V 12,5A som jag tänkte montera där gamla nätagget satt.

Letar just nu efter en lämplig Mini-ITX pc att montera i fräsen (helst en med integrerad parallellport som verifierat fungerar bra med linuxcnc, typ Intel D525MW eller dylikt) och en skärmarm med Vesa75-fäste för att använda en av de plåtkapslade 17" industriskärmarna jag köpte för något halvår/år sedan här på forumet fastmonterad på fräsen.

Skulle även behöva en snygg panelmonterad VGA-kontakt :)
Bilaga:
2013-05-30 15.44.32.jpg

Kan tala om att lösa upp kabelstammarna (inte helt klart ännu på bilden) var inte det roligaste jobbet jag gjort, alla sladdarna låg i bundar hårt buntade med vaxtråd var 3e centimeter som man fick skära upp...


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 92 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: daer, Jugge, Per S och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010