Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 18.56 2018-09-18

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 17.24 2018-01-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05.43 2013-02-13
Inlägg: 197
Hej!

Har precis tagit slut med inputs. Den breda 2x16 skärmen tar väldigt många I/O's.
Jag har köpt den som kräver mindre inputs från Arduino Uno'n.
Har hört att det kräver förändraringar i koden, det jag undrar är vilka förändringar och är det mycket?

Mvh F


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.29 2018-01-10 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5233
Ort: Kristinehamn
Du får väl börja med att tala om vad det är för typ av displayer. Hur är den gamla displayen kopplad, använder den 4 eller 8 data in. Vilken typ av display är den nya, det finns flera olika typer av displayer, seriella eller parallella.

Edit: När det gäller koden så finns de ju färdiga drivrutiner till Arduino så det behövs inte så mycket förändringar i koden.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.54 2018-01-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.52 2009-10-20
Inlägg: 102
Ort: Göinge
Använd en I2C-adapter för displayen, t ex https://www.tradera.com/item/302386/299 ... ex-arduino
så behövs 2 pinnar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.06 2018-01-10 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5233
Ort: Kristinehamn
ebay kan du köpa enbart adaptern för 6 kr 54 öre fraktfritt hem i brevlådan.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.07 2018-01-10 

Blev medlem: 14.43 2007-06-14
Inlägg: 3820
Ort: Hälsingland
Du kan använda alla analoga ingångar (A0-A5) som digitala in/utgångar också.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.15 2018-01-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05.43 2013-02-13
Inlägg: 197
Jag har även köpt den 2x16 LCD display (som finns på Kjell o Co)
som har bara 4 pinnar istället för jättemånga som den gamla vanliga Arduino displayen har.

Men jag kan detta bara kopplas in på något vis utan ändring i koden?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.31 2018-01-12 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5233
Ort: Kristinehamn
När du hänvisar till en display du köpt på Kjell & Co så är det bra om du skickar med länken till LCD-n. det finns flera olika typer av LCD på Kjell. Men om det är denna du köpt så får du ändra lib-filen från parallell till seriell display (I2C) i ditt program.

Citera:
Byt ut #include <LiquidCrystal.h>//parallell LCD
mot #include <Wire.h>// seriell kommunikation
och #include <LiquidCrystal_I2C.h> // F Malpartida's NewLiquidCrystal library

se exempel:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.43 2018-01-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.52 2009-10-20
Inlägg: 102
Ort: Göinge
Den här typen av problem måste man lära sig att klara av själv, annars kommer man inte klara framtida problem heller.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.59 2018-01-12 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5233
Ort: Kristinehamn
Konstigt inlägg. Du menar att detta borde TS klara utan att fråga? Vilken typ av problem måste man inte klara själv och vilken typ av framtida problem klarar man inte av om man frågar för mycket på EF?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.52 2018-01-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05.43 2013-02-13
Inlägg: 197
SeniorLemuren:

Hej!
Ja sorry, det är till den displayen du länkade till.
Så det är det enda som krävs? Byte utav dessa två libs? :shock:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.45 2018-01-15 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5233
Ort: Kristinehamn
Svar nej. Läs igenom den länkade beskrivningen.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010