Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 04.44 2017-10-17

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 51 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 21.20 2017-02-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 10631
Ort: Norrköping
Aahhh nostalgi, aaaaa har/hade ett märkligt men imponerande sortiment. Trevliga var dom också, men det var väl typ 20 år sedan. Kul att de finns kvar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.47 2017-02-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.27 2005-07-04
Inlägg: 4164
Ort: Jönköping
Tror de kostade någon hundralapp. Vi kör numera med helt digitala enkodrar på jobbet så har vi någon kvar (och jag hittar dem) så kan du få en.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.48 2017-02-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.33 2015-01-11
Inlägg: 294
Ort: Katrineholm-Eskilstuna
Jag har några sådana kretsar om det är intressant. 3 st för att vara exakt. Används också till heidenhain 11uA sin/cos signaler.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.48 2017-02-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20313
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kör nu först ett test med LM393 för att se om/att det fungerar innan jag går vidare.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.33 2017-02-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20313
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Bilaga:
DSC_1014.jpg


Knåpade ihop lösa kort med TT metoden så nu ska det snart etsas bara jag får ordning på alla bitarna därtill, var ju sisådär 6-7 år sedan jag etsade nåt senast.

Detta är utskrivet på Epson Glossy Inkjet Paper på min Samsung CLX380 och kört via ombyggd laminator ett antal vändor på högsta temp (125µ laminat).
Så kanske imorgon har jag ett kort monterat och klart för testning.

Laminatet är dubbelsidigt 0.6mm med 2x35µ koppar = klart enklare att få det hela att fästa bra.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.15 2017-03-08 
EF Sponsor

Blev medlem: 07.47 2008-12-03
Inlägg: 6824
Ort: Hallstahammar
Nu har jag missat inlägg i denna tråden igen, får nog ta och slå på aviseringar igen.

Jädrar det var inget dåligt resultat efter TT, framförallt att så mycket papper släppt.

Hur har projektet fortskridit i övrigt?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.32 2017-03-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20313
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kortet är lött men inte kommit längre, en massa annat som hela tiden kommer emellan ;)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.27 2017-09-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20313
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Var kan man ladda ner en XP ISO fil i dagsläget? Ska återinstallera detta i min POS dator som tidigare rullat med XP + Mach3 och så även nu. Mach3 bara för att jag har ProbeIt pluginen som ju kommer väl till pass för detta projektet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.52 2017-09-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.06 2003-11-04
Inlägg: 1750
Ort: Huddinge
Vet inte hur dessa är.
https://pcriver.com/operating-systems/windows-xp-professional-iso-download.html

Finns ju annars på en känd piratsida.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.15 2017-09-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20313
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Tyvärr det skitet fungerar inte.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.16 2017-09-22 

Blev medlem: 17.06 2017-04-15
Inlägg: 174
Ort: Malmö
@tecno, vet du vad det är för licens du har till XP’n? Är det en OEM eller boxad?
Eller är det en BIOS-aktiverad? Jag kan ev hjälpa dig, skicka PM.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.35 2017-09-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20313
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Håhååjajjaa....... Linux ger en gråa hår ;)

Nåväl, lång historia kort, original HDD:n behagade packa ur igår så det blev jakt på ny disk från bra att ha hyllan 80Gb ner till 40Gb blev det.
Nu dual boot så HDD:n har en XP partition och en LinuxCNC partition.

XP fungerar nu och Touch skärmen fungerar, återstår att installera Mach3 + ProbIt så är den klar.

LinuxCNC var ju inga problem att installera och få till men Touch skärmen = att det ska vara så jävla krångligt. Nu fungerar det till slut även där.



Så nu har jag alla vägar öppna till att få denna mätmaskinen hyfsat automatiserad, nu gäller det att få kulskruvarna på plats samt DC motorerna.
Testa signal omvandlingen från Mitutoyos glasskalor som ju är sinus ut till quadrature som Gecko 320X vill ha är fortfarande ogjort.

Lite snickeri innan bara då jag behöver flytta original datorn under mätmaskinen men det är lite smalt mellan benen på stativet´så jag måste karva ur lite på ett ben för att det hela ska gå att få in. Datorn viewtopic.php?f=11&t=88143&hilit=touch ska sedan ta plats på bordet bredvid.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.54 2017-09-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.33 2005-12-09
Inlägg: 2851
Ort: Helsingborg
Sladdriga kuggremmar är nog bättre än kulskruvar på en mätmaskin, risk för att styva kulskruvar skapar krafter som förändrar maskinens geometri. Vi hade det problemet i en trådgnist efter att vi bytt kulskruvar, inte ens de s. k. proffsen lyckades justera in dem rätt. Och det var fina raka dyra japanesiska skruvar, inga Kina-bananer...

Vad har man för garanterade tider för att få in mätvärdena och probsignalen i WinDOS? På roboten jag har experimenterat med har jag några ms fördröjning i fältbussen och därför får jag snigla 1 mm/s vi mätningen. En enkel hold-krets som lagrar skalvärdena inom någon us från probflankerna hade snabbat upp det rejält.

Vad finns det för fria/billiga lösningar för att göra mätprogram? CATIA har några enklare cykler för det, deras fulla lösning för CMM kostade SEK 350'000 när jag undersökte det för några år sedan, så det blev det inget av...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.07 2017-09-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20313
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Har varit inne på remmar - stum fiskelina och kommit fram till att det inte är så enkelt *** att få till det heller, inte för att kulskruv skulle vara lättare heller ;)

Nu lirar ju jag i korpen så om det blir tvunget till att snigla sig fram så får det bli så.

Mätprogram, ja i mitt fall http://www.craftycnc.com/probe-it-wizard-mach3/ som kan banka ut CSV och/eller DXF.
LinuxCNC bör detta gå att sno ihop också, finns inget färdigt direkt men fler än jag tittar på hur lösa detta.


*** enkelt dvs jag vill göra så lite åverkan på original maskinen som det bara går


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.50 2017-09-24 
EF Sponsor

Blev medlem: 19.07 2010-04-27
Inlägg: 402
Ort: Järfälla
På Zeiss mätmaskiner, i alla fall de vi har haft så är drivningen löst genom två rullar som löper på var sin sida mot ett spänt metallband.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 51 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010