Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 05.45 2018-12-11

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 250 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 07.23 2013-04-23 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10601
Ort: Ekerö, Stockholm
Dom kvadratiska hålen används som lödpunkter för att ansluta matningskablarna, men ja dom borde fungera, ska prova att montera en liggande i eftermiddag.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.41 2013-04-23 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10601
Ort: Ekerö, Stockholm
Kunde inte hålla mig utan monterade en efter frukosten :)


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.00 2013-04-23 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 20215
Ort: MadLand (Enköping)
Inte för att vara sån, men utan spänningsdelaren till datapinnarna går det inte att ladda apples mojänger med mer än typ 100mA.
Det går ju såklart att göra en liten "förlängningsplugg" att sätta mellan kabel och uttag som fixar detta. :)
Undrar om det finns såna pluggar? Annars är ju en idé att sälja såna också! :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.07 2013-04-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.56 2004-05-08
Inlägg: 2913
Ort: Stockholm
Inte för att vara sån, men har man köpt en apple-pryl så är man väl i någon av följande situationer:

1) Man visste om att apple inte följer standarder och att man alltså måste köpa märkesladdare för 10x pengarna, men bryr sig inte, eller
2) Man får lämna tillbaka prylen eftersom den är felkonstruerad.

;)

Eller, om man nu är både apple-fan och EF:are, så kan man ju hacka standardsaker så att de funkar med apple. Kolla på bilderna i första inlägget. Det bör gå att skära av banan som kortsluter de två datapinnarna. Sätt ett ytmonterat motstånd mellan minus-banan till höger och varje datapinne. "Fulmontera" sedan ett hålmonterat motstånd från varje datapinne till plus. På så sätt borde man väl kunna ordna några special-apple-laddportar?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.33 2013-04-24 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 20215
Ort: MadLand (Enköping)
Eller 3) Firman bestämde att det skulle vara en sån som jobbnalle.

Tänkte bara att ytmonterade motstånd är ju inte direkt dyra, och en multiladdare av idag som inte tar allt... Kanske till nästa version? ;)
Sitter såna motstånd även i en sony-laddare och en nokia-laddare jag har, så det är inte bara 10x så dyra apple-laddare man måste ha.
Men jag kan såklart löda fast motstånd där jag vill ha dem.
Lådan i fråga klarar ju allt annat och är liten och smidig. Det är ju bra. :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.55 2013-04-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10601
Ort: Ekerö, Stockholm
Å andra sidan så laddar inte många andra enheter som faktiskt följer standarden med full fart med just Apple-spänningsdelare på plats, så att sätta dit dom bryter faktiskt kompatiblitet med en del enheter, och då följer jag hellre standarden då jag inte äger någon iphone och mina androidenheter alla laddar fint med denna variant ;)

Ska jag vara ärlig så har jag faktiskt ritat en version med 10st kontakter i stället för 8 och alla dessa spänningsdelare, men största anledningen att det blev denna i slutändan är att jag är så grymt osugen på att löda 64 (80 på den med 10 kontakter) lödpunkter extra på varje kretskort bara för att ladda i-enheter och att det inte gick att fräsa lika snygg låda med 10 kontakter :)


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.41 2013-04-25 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 20215
Ort: MadLand (Enköping)
Just den jag länkade till gör så i-grejerna laddar med 1A. Gör man så det är 2,0V på båda datapinnar istället för 2,0 på ena och 2,8 på andra blir det 500mA. Det finns säkert nån hemlig kombo som tillåter 2A... Har inte hittat den dock. :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.56 2013-04-25 

Blev medlem: 07.14 2007-04-11
Inlägg: 3668
Ort: En_stad
Var kommer spänningsnivåerna ifrån?
Är det inte så att en enhet får dra 100 mA
som vanligt, eller 500 mA om den förhandlar
med datorn? Jag tror att jag läste det någonstans.
Eller hur fungerar det?

Tillägg: Båda sätten används tydligen.
Länk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.32 2013-04-25 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 20215
Ort: MadLand (Enköping)
Spänningsnivåerna och motståndsvärdena kommer från folk som mätt upp datapinnarna på adaptrar som kan ge 500mA resp 1A.

[edit]
2,0 och 2,7 ska det visst vara enligt detta datablad från TI:
http://www.ti.com/lit/ds/slvsba6/slvsba6.pdf

Har man alltså 2,7V/2,0V på D+/D- så kommer alltså apple-enheten man kopplar in att försöka dra 2A.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.18 2013-04-27 

Blev medlem: 14.04 2009-01-13
Inlägg: 280
Vad händer ifall man sätter Datapinnarna så att Apple produkten att försöka dra 2A. Men man kopplar in källa som inte kan ge mer än, säg 500mA ?

Kan man inte ha så att Apple produkten alltid försöker dra 2A? Varför vill man begränsa strömmen beroende på källa?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.55 2013-04-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10601
Ort: Ekerö, Stockholm
Då drar du säkringen i den laddaren du kopplar in, det finns alltså en anledning :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.27 2013-05-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10601
Ort: Ekerö, Stockholm
Det har visat sig att plasten var lite mer svårfräst än jag trodde i lådorna jag har köpt till det här projektet (tenderar att smälta väldigt lätt), så jag kommer inte orka ta tag i det föränn tidigast om två-tre veckor (då mina tentor är över), men behöver ha in lite pengar till ett annat projekt så tänkte göra så att jag lägger ut tio kit till salu för 170kr/st men då utan case, och då kan jag skicka dom omedelbart, eller att förhandsbeställa en med en fräst låda för 210kr/st, men då vara beredd på att det kan ta en månad innan jag skickar dom.

Du kan köpa båda kiten här: http://meduza.tictail.com/products/multi-usb

Bilaga:
2013-05-20 22.53.40.jpg


Bilaga:
2013-05-20 22.57.35.jpg


Jag passar även på att tipsa om att jag fortfarande har kvar hårdmetall-borr-kit att sälja och att det går utmärkt att samfrakta dessa :)


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.06 2013-05-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.23 2011-09-14
Inlägg: 503
Ort: Örebro
Citera:
Jag passar även på att tipsa om att jag fortfarande har kvar hårdmetall-borr-kit att sälja


Vad är detta? Låter roligt!


Senast redigerad av PoorCadaver 07.30 2013-05-22, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.53 2013-05-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10601
Ort: Ekerö, Stockholm
PoorCadaver: http://www.elektronikforumet.com/forum/ ... 11&t=54345


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.07 2013-05-22 

Blev medlem: 19.24 2012-02-12
Inlägg: 2
Hej,

Jag är rätt ny här. Håller till i Stockholm och är intresserad av både Multi-USB-Laddare och hårdmetallborrar om du har kvar.
Jag har precis gått med i Makerspace och har tänkt titta förbi, men inte fått tid ännu pga för mycket jobb. Vi kanske kan lösa allt där vid tillfälle, så slipper du packa och skicka?

/Andreas


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 250 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010