Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 11.13 2018-10-16

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 29 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
InläggPostat: 15.43 2018-07-05 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.58 2016-04-05
Inlägg: 1446
Ort: Helsingfors
någon@sweclockers skrev:
R-knappen gör ett avbrott i slingan med en varaktighet på mellan 50 ms och 130 ms och med en resistans på minst 100 kΩ.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.02 2018-07-05 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 20002
Ort: MadLand (Enköping)
Jepp. Jag har ju specifikationerna ligger på min hemsida kom jag på... :lol:

Citera:
REGISTER RECALL
Terminal equipment generates a Register Recall signal (R-signal) by breaking the
normal DC loop for a specific period (timed break recall) in communication state.
The PSTN will accept register recall signals meeting the following description:
Minimum duration of the break period : 50 ms
Maximum duration of the break period: 130 ms
Maximum residual current during break period: 1 mA


Dokumentet (1/1551-LZBA 505 457, från 2005) säger vidare att loop disconnect dialing (LD) inte är att rekommendera, men:
the loop disconnect dialling as used by TeliaSonera deviates from ES 201 187. Och detta dokument säger i sin tur att nummerpulser ska komma med 10±1 pulser per sekund, pulsbreddsförhållandet ska vara mellan 63/37 och 72/28 (on hook/off hook). Paus mellan varje siffra ska vara lika med eller större än 750ms.
Har inte hittat vad den svenska standarden för puls är exakt. Men det spelar väl egentligen ingen roll för det funkar nog ingenstans nu.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.56 2018-07-06 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.01 2006-02-24
Inlägg: 20272
Ort: Norr om Sthlm
LD är alltså pulsval ?

Pulsval fungerar afaik fortfarande i det fasta nätet, det fungerade för några år sen när jag testade senast i alla fall.

Numera har jag IP-telefoni och jag tvivlar på att ADSL-modemet stöder pulsval.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.51 2018-07-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 13898
Ort: Säter
Jag ringer med pulsval och bakelittelefon varje dag, inga problem.
Det märkliga är att (5) fungerar för återuppringning. :humm:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.02 2018-07-07 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 20002
Ort: MadLand (Enköping)
Det beror nog på var man bor. Det var liv på många äldre ett tag när växelutrustning byttes och pulsval slutade fungera. Kanske var det bara under en period, och ännu nyare växlar hade puls implementerat igen. :humm:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.39 2018-07-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04.51 2005-11-23
Inlägg: 2567
säter skrev:
Jag ringer med pulsval och bakelittelefon varje dag, inga problem.
Det märkliga är att (5) fungerar för återuppringning. :humm:


Du har la tur och bor i ett någorlunda tätbefolkat område där många vill han sin Televerket koppar 1.0
och klarar sig ett tag till innan dom river ned det


Angående modem för ip tele, många verkar ta pulsval oxå


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.31 2018-07-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 13898
Ort: Säter
Citera:
Angående modem för ip tele, många verkar ta pulsval oxå
Trots garantier från Telias försäljare fungerade det inte hos mig.
Jag utnyttjade 2veckors ångerrätten, och fick tillbaka mitt riktiga abonnemang.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.35 2018-07-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 13898
Ort: Säter
cwesping skrev:
Gav upp idén på att få något funktion ur telefoni-delen utan tog bara och försökte väcka liv i knappsatsen.
Fungerar de inte på på en Dialog eller Diavox?
Det borde ju finnas en marknad här.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.07 2018-07-07 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 8947
säter: ligger du och betalar 205kr / mån bara för att få pulsval?

Om du skaffar en egen adapter "Grandstream HT-502" för ca $30 så kan du använda valfritt ip-telefoniabbonemang.
Till exempel https://internetport.se/ip-telefoni/ för 0kr/mån (det finns andra med lägre samtalsavgifter och månadsavgift runt 30-60kr).


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.09 2018-07-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 13898
Ort: Säter
Citera:
säter: ligger du och betalar 205kr / mån bara för att få pulsval?
Inte enbart.
Jag vill att mina externa ringklockor ska fungera också.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.11 2018-07-07 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 8947
Dom fungerar också utmärkt med adaptern. Bara att plugga in där nuvarande telefonledning sitter.
Har monterat liknande lösning med analoga ringklockor på flera industrier.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.41 2018-07-07 

Blev medlem: 07.14 2007-04-11
Inlägg: 3643
Ort: En_stad
En bra sak med vanlig telefonledning
är ju att man kan ringa även om det
är strömavbrott eller problem med
nätverket.
Dessutom kan ip-telefon klippa då och då.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.43 2018-07-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 13898
Ort: Säter
Jag har bitit i sten en gång tidigare. :evil:
viewtopic.php?p=990596#p990596


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.03 2018-07-09 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.01 2006-02-24
Inlägg: 20272
Ort: Norr om Sthlm
MadModder skrev:
Det beror nog på var man bor. Det var liv på många äldre ett tag när växelutrustning byttes och pulsval slutade fungera. Kanske var det bara under en period, och ännu nyare växlar hade puls implementerat igen. :humm:


Det var nog snarare när man lade ner ensliga telestationer och ersatte dom med en fast mobillänk och en analogadapter, dom klarade INTE pulsval.

En kollega jobbade tidigare med att montera sådana, det var ofta gamlingar på landsbygden som hade gamla bakelittelefoner fortfarande och blev MYCKET upprörda när den inte fungerade längre.

BJ skrev:
En bra sak med vanlig telefonledning
är ju att man kan ringa även om det
är strömavbrott eller problem med
nätverket.
Dessutom kan ip-telefon klippa då och då.


Ja, jag gick över från vanlig till IP-telefoni för tre(?) år sedan, och det enda som blev bättre var månadskostnaden.

- sämre ljud
- fungerar inte under strömavbrott
- fungerar inte när nätet går ner
- konstiga ljudartefakter
- nån slags fördröjning(?)
- bryter långa samtal slumpmässigt (efter ca 1-2h)

Och värst av allt, men det beror nog på mitt ADSL-modem, helt plötsligt lägger telefonin ner, det går väl an om man ska ringa ut och noterar att det är tyst i luren och kan starta om ADSL-modemet (tar typ 4 min innan allt är uppe), men vad värre är att det inte går att ringa in.. plötsligt ringer ens föräldrar på mobilen och undrar varför det inte går att komma fram..

Enda anledningen att jag står ut är att det är få som ringer på den, typ föräldrar och lite försäljare.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 29 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot], nomis_82, Per S, schnilsch och 19 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010