Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 09.17 2018-07-22

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 54 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 15.00 2015-03-02 

Blev medlem: 14.36 2015-03-02
Inlägg: 14
Hej.
Jag har fått problem med min induktionsspis (produktnummer 947 95 02 - 02) från Husqvarna. När man slår på någon platta, oavsett vilken så får man felkod E6, efter en stund övergår displayen till att visa E för samtliga "plattor". Låter man då spisen vara påslagen en stund (c:a 5-10 minuter) så försvinner E först för de två främsta plattorna (som då går att använda som vanligt) och sedan efter ytterligare en stund för de två bakre (som då också fungera som vanligt). Jag ringde Electrolux service och beskedet på telefon var att E6 betydde fel i kommunikation mellan styrkort och kraftkort och att de kanske skulle behöva byta både ock. Följdfrågan var då förstås vad det skulle kosta och svaret var 11 181 kr (två kraftkort plus filterelektronik inklusive arbete), vilket känns lite saftigt.

Nu till mina frågor:
* Eftersom det inte spelar någon roll vilken platta man försöker starta så verkar det osannolikt att det är kraftkorten det är fel på, eftersom varje kraftkort matar en sida var (vänster-höger, inte bak-fram). Min amatörmässiga slutsats är därför att felet "borde" sitta i styrkortet (filterelektroniken) som är gemensam. Är det en rimlig slutsats?
* Jag har okulärbesiktigat filterelektroniken och inte kunnat hitta något uppenbart problem (i form av brända ledningsbanor, lossade lödningar eller liknande). Jag har varken kunskap eller instrument för att göra någon avancerad felsökning av själva kortet men funderar på att köpa ett helt nytt sådant att stoppa i http://shop.electrolux.se/product/3305623724/FILTER%2CELEKTRONIK%2CKONFIGURERAD, det kostar 2839 kr och verkar inte alltför svårt att byta. Vad tror ni om det, är det värt att prova att byta det kortet eller är det stor risk att det inte hjälper?
* Är det någon som har någon bättre idé? Går det att på något sätt säkerställa att det är filterelektroniken som är problemet?

Tacksam för alla svar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.30 2015-03-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1418
Ort: Skåne
Du behöver byta 2st elektrolytkondingar på filtermodulen.
Sitter ytterst på vänstersida.
Ta en bild på filtermodulen. Troligtvis har de svulnat upp (buliga upptill)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.11 2015-03-02 

Blev medlem: 14.36 2015-03-02
Inlägg: 14
Ok, tack för tipset. Jag måste bara skruva isär den igen, jag skruvade ihop den eftersom den trots allt går att använda, bara man har lite tålamod. Jag återkommer med bild.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.37 2015-03-02 

Blev medlem: 14.36 2015-03-02
Inlägg: 14
Se bild. Är det C124 och C151 du menar? De är lite buliga, som du säger.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.44 2015-03-02 

Blev medlem: 14.36 2015-03-02
Inlägg: 14
Insåg just att det inte gick att se beteckningarna i bilden, här kommer två detaljbilder.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.48 2015-03-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.25 2006-08-06
Inlägg: 9881
Ort: umeå
Har Danny sagt det så är det så, Danny är vår vitvarudoktor.
Han sitter med receptblocket och skriver ut recept på nya komponenter hela tiden..... Verkar det som.

Protte


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.03 2015-03-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7646
Ort: Gävle/Valbo
Ja dom ser helt klart misstänkta ut :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.04 2015-03-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.52 2009-09-23
Inlägg: 2754
Ort: Hyssna
Det är bara att byta dom snarast mot nya innan dom blir sämre och det är mer som tar skada.

/// Marcus


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.34 2015-03-02 

Blev medlem: 14.36 2015-03-02
Inlägg: 14
Ok, tack. Jag beställer nya och testar! Återkommer med resultatet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.11 2015-03-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1418
Ort: Skåne
Det stämmer. De ska du byta.
Jag brukar hoppa upp ett steg i spänningståligheten.
Tänk även på att de ska tåla 105°C och ha lågt ESR.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 03.29 2015-03-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.03 2010-10-22
Inlägg: 317
Ort: gnesta, sweden
Vad är det för märke på kondningarna? Om det är något som låter billigt så kanske det är lika bra att byta ut alla även de som fortfarande är bra mot märkeskondningar tex Nippon chemicon eller Hitachi för att undvika framtida problem


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.28 2015-03-04 

Blev medlem: 14.36 2015-03-02
Inlägg: 14
Jag beställde innan jag hann se tipset om att gå upp i spänningstålighet. Jag beställde sådana här: https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/in ... =67-045-57

Funkar det?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.33 2015-03-04 

Blev medlem: 14.36 2015-03-02
Inlägg: 14
Märket är Samwha på de flesta kondningarna. Kinesiskt, verkar det som.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.05 2015-03-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2004-11-28
Inlägg: 8647
De där kondingarna kommer icke att funka. De måste bara LOW ESR så det e bara att göra en ny beställning.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.19 2015-03-04 

Blev medlem: 14.36 2015-03-02
Inlägg: 14
Ok. Vad är definitionen på låg ESR då? Finns det något gränsvärde?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 54 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Mathias@Åland och 15 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010