Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 07.47 2018-10-19

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 778 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 48, 49, 50, 51, 52  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 16.23 2018-07-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1515
Ort: Skåne
Perfekt. Det är den vanliga G4:an.
Troligtvis behöver du bara 2 igbt och likriktare.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.43 2018-07-03 

Blev medlem: 21.01 2018-07-01
Inlägg: 4
Skönt!

Har du några kvar?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.03 2018-07-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1515
Ort: Skåne
Jag har fler kvar.

PM'ar dig.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.38 2018-07-13 

Blev medlem: 21.01 2018-07-01
Inlägg: 4
Helt sjukt!!

Skruvade isär hällen igår och lyckade byta de 2 igbt samt likriktare och det fungerar direkt.

Stort tack till Danny!!!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.11 2018-07-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1515
Ort: Skåne
Perfekt! :tumupp: :tumupp: :tumupp: :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.03 2018-07-23 

Blev medlem: 10.40 2018-07-22
Inlägg: 2
Hej
Har en Electrolux ehi6740fok som beter sig lite märkligt. När man sätter igång den börjar den blinka enligt en speciell sekvens, se video. Ingen felkod vad jag kan se.
Någon som har tips , eller är det bara att skrota?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.33 2018-07-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1515
Ort: Skåne
Har du testat att göra hällen helt strömlös i en timme?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.25 2018-07-23 

Blev medlem: 10.40 2018-07-22
Inlägg: 2
Japp
Flera ggr.
Bytt alla säkringar oxå


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.19 2018-07-23 

Blev medlem: 10.04 2010-05-16
Inlägg: 458
Har problem med en styrlåda till induktionsspis för restaurangbruk.
Kunden sa att det small till sen gick säkringen.
Nu är den helt död med spänning fram till lådan.
Jag har inte öppnat lådan ännu för det "kanske" är garanti på den fortfarande.
Den har en warranty seal på sig.
Danny är det något du lagat nån gång?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.25 2018-07-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1515
Ort: Skåne
Har inte varit inne i dessa, men använder troligtvis samma
elektronik som konsumenthällarna. De ligger också på 7kW.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.32 2018-07-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1515
Ort: Skåne
@PON
Kontrollera kablage.
Går tillfälligt att flytta över "jumpern" till högra effektmodulen
för att utesluta dålig nätdelsspänning i vänstra modulen som
driver displayn.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.33 2018-08-27 

Blev medlem: 12.50 2016-11-14
Inlägg: 23
Ort: Västerås
Hej,

Jag har en Husqvarna/Electrolux induktionshäll som ser ut som denna: QHC 6501

PNC 949 591 885.
QHC 6501X
Typ 55GAD86AG

I maj 2017 fick jag problem med att den bara “blippar till” då man vill starta upp hällen, och sedan blir det svart igen.
Danny här i forumet/tråden tipsade då om att byta ut kondensatorerna: Och jag bytte då ut glättningskondingarna C124 och C151 på filtermodulen. Detta gick bra och hällen har fungerat perfekt sedan dess, detta var slutet av maj 2017.
Men.... nu i veckan så har den börjar bråka igen, nästan samma fel: den har nu lagt av att par gånger då man håller lagar mat, och sedan har den bara ”blippat till” då man åter vill starta den. Och sedan har den stått så och blippat för sig själv (lamporna tänds upp, släcks då det piper till, tänds upp, ....) och så håller den på. Jag skruvade igår ur säkringarna och lät den stå typ en halv timme, då gick den att starta upp igen. Men sedan så lade den av då jag började att steka igen på en av plattorna.
Det verkar vara då den blir lite varm som att den typ tappar kontroll-spänningen. För alla plattorna fungerar ju bra bara den väl vill gå/hålla sig igång. Är det återigen samma kondensatorer att byta ut (C124 och C151) eller finns det fler kondensatorer att kolla på / byta ut?
Tacksam för tips om detta!

Hälsningar

/M


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.02 2018-08-27 

Blev medlem: 15.57 2009-05-28
Inlägg: 63
Ort: Täby
MicroMek skrev:
Hej,

Jag har en Husqvarna/Electrolux induktionshäll som ser ut som denna: QHC 6501

PNC 949 591 885.
QHC 6501X
Typ 55GAD86AG

I maj 2017 fick jag problem med att den bara “blippar till” då man vill starta upp hällen, och sedan blir det svart igen.
Danny här i forumet/tråden tipsade då om att byta ut kondensatorerna: Och jag bytte då ut glättningskondingarna C124 och C151 på filtermodulen. Detta gick bra och hällen har fungerat perfekt sedan dess, detta var slutet av maj 2017.
Men.... nu i veckan så har den börjar bråka igen, nästan samma fel: den har nu lagt av att par gånger då man håller lagar mat, och sedan har den bara ”blippat till” då man åter vill starta den. Och sedan har den stått så och blippat för sig själv (lamporna tänds upp, släcks då det piper till, tänds upp, ....) och så håller den på. Jag skruvade igår ur säkringarna och lät den stå typ en halv timme, då gick den att starta upp igen. Men sedan så lade den av då jag började att steka igen på en av plattorna.
Det verkar vara då den blir lite varm som att den typ tappar kontroll-spänningen. För alla plattorna fungerar ju bra bara den väl vill gå/hålla sig igång. Är det återigen samma kondensatorer att byta ut (C124 och C151) eller finns det fler kondensatorer att kolla på / byta ut?
Tacksam för tips om detta!

Hälsningar

/M
Jag har en electroluxspis med touchknappar till hällen som beter sig så ibland, särskilt om en kadtrull ställts ovanpå touchknapparna. Då har touchknapparna tappat referensen för vad som är tryckt och inte. Detta verkar lagras för det hjälper inte med powercycle. Jag har lyckats få dessa att fungera genom att lägga hela armen över hela touchytan en stund (så den irriterat blippar). Sen fungerar den som vanligt igen.
Inte säkert det är samma fel, men prova! Min spis heter QSI6272W.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.15 2018-08-29 

Blev medlem: 15.51 2018-08-27
Inlägg: 1
Hej.

Jag har en Electrolux EKD 60253W spis där hela hällen lagt av. Varken manöverlampan eller display lyser. Har spänning fram på alla faser. Vad kan ha pajat?

Hälsningar Per


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.47 2018-08-30 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.30 2007-05-17
Inlägg: 1515
Ort: Skåne
Har du 5Vdc till manövermodulen? Om inte ligger felet i vänstra induktionsmodulens nätdel.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 778 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 48, 49, 50, 51, 52  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: adent, Bing [Bot], Google [Bot], Thomas O och 10 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010