Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 07.47 2017-11-19

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 208 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Författare Meddelande
InläggPostat: 17.46 2016-07-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.59 2010-09-15
Inlägg: 2019
Ort: Örebro
Ok, kan man göra tvärtom, låsa till 45 och 90?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.46 2016-09-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.17 2005-08-02
Inlägg: 708
Ort: Hässelby, Stockholm
Hur gör man lämpligast egna 3D-modeller till komponenter?

Jag har gjort några försök i Blender och Sketchup men tycker inte att modellerna blir lika snyggt renderade i Diptrace 3D-visning som de andra komponenterna.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.22 2016-09-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2009-05-08
Inlägg: 1226
Ort: Nynäshamn
Jag har inte svaret till hur man gör egna men jag använder 3dcontentcentral.com och laddar ner STEP-filer för de modeller jag behöver/hittar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.25 2016-09-19 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.17 2005-08-02
Inlägg: 708
Ort: Hässelby, Stockholm
Tackar för det tipset. Där fanns utmärkta 3D-modeller.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.40 2016-09-19 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7598
Ort: Gävle/Valbo
Tar DipTrace STEP filer rakt av? Ska ut och kolla vad som finns....


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.08 2016-12-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.17 2005-08-02
Inlägg: 708
Ort: Hässelby, Stockholm
I en komponent vill jag ha större avstånd mellan en pad och copperpouren.
Har någon tips på hur jag ställer in det?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.01 2016-12-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7598
Ort: Gävle/Valbo
Jag har löst det med lagret "Route Keepout". Det är lite drygt att rita linjer och cirklar runt det man vill "skydda" så förhoppningsvis finns det bättre sätt, men jag måste få iväg beställningen och vill ha lite större avstånd mellan nätledare (240VAC) och jordlagret...

Detta är inte den slutliga filen utan under arbetet, "route keepout" vid säkringen F1 och på lite andra ställen är fixade :D
Bilaga:
route keepout.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.32 2016-12-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.17 2005-08-02
Inlägg: 708
Ort: Hässelby, Stockholm
Tackar. Det fungerade bra och hjälpte tillräckligt för mig.
:)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.52 2017-06-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3954
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Någon som vet hur man "flippar" en grupp av komponenter i schematics, inklusive ledarna?

Har testat att markera alla komponenter och valt "Flip -> Horizontal" samt gjort alla komponenter till en grupp och sedan samma manöver. Ändå flippar Diptrace bara enskild komponent.

EDIT: "Löste" det. Gjorde allt som en grupp och sedan roterade 180 grader. Alla komponentvärden och annat vändes riktigt men inte namnen på näten. Dock så kunde man bara ta bort visningen och sedan visa den igen så var den rätt vänd. Kanske en bug?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.37 2017-11-13 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3954
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Vet ni om det finns något sätt att skapa sk "net label" i Diptrace?
Just nu gör jag som i första bilden nedan, dvs visar "net name" och lägger till en riktningspil.
Andra bilden visar LTSpice vilket jag tycker blir betydligt mer lättläst.
Tredje bilden visar hur det ser ut i Eagle, vilket också är riktigt rent och lättläst.

Det handlar inte bara om hur lättläst det är utan framför allt när man flyttar runt på ledare så följer inte texten med.
Hur gör ni?

Bilaga:
diptrace.JPG

Bilaga:
ltspice.JPG

Bilaga:
eagle.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.43 2017-11-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.06 2010-05-17
Inlägg: 8210
Ort: Växjö/Alvesta
Jag har ritat ett par "netport"-symboler, alltså samma typ som för tex. Vcc och Gnd, där jag knappar in lämpligt namn.

Fungerar helt okej, men saknar "riktigt" stöd för det hela, kunde väl varit inbyggt som i så många andra verktyg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.13 2017-11-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7598
Ort: Gävle/Valbo
Har för mig att DipTrace teamet har en lista med önskade nya funktioner i deras forum, har ni ställt frågan där? Kanske att dom tycker att det är så pass bra idé att dom inför den till nästa release?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.28 2017-11-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.06 2010-05-17
Inlägg: 8210
Ort: Växjö/Alvesta
Funktionen finns förresten "halvt", man kan högerklicka på ett komponentben och trycka "assign to net" och så finns det någon kryssruta typ "connect without wire", så får man till det.

Men det fungerar bara på komponentben där inget finns anslutet, går inte in till andra ledare. Är även begränsad till att symbolen sitter direkt på benet, många gånger är det ju snyggare att dra iväg den en bit.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 208 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010