Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 00.20 2018-10-17

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 69 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 16.06 2018-07-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.27 2005-07-04
Inlägg: 4320
Ort: Jönköping
Jag kör själv Altium Designer men har kört Proteus en del innan. Mycket trevligt och lättanvänt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.16 2018-07-04 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 4863
Ort: Ronneby
Autotrax DEX, Designspark och CircuitStudio har redan varit uppe. Target3001 är ytterligare ett alternativ och det finns så klart ett dussin till.

Om du kan eller till och med VILL ha molnbaserade lösningar så finns Upverter och CircuitMaker.

Både CircuitMaker och CircuitStudio kommer från Altium så om du gillar Altium Designer så kanske ett av dessa lockar.

Citera:
Lite fyrkantigt användarinterface, fast logiskt då det är släkt med gamla Autodeskprylar.

Det där har du nog fått om bakfoten. EAGLE har minst 25 år på nacken INNAN Autodesk tog över. Om du avslutar en förbindning PÅ en annan så borde de bli till ett och samma nät. Menar du att så inte är fallet?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.37 2018-07-04 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
Det där har du nog fått om bakfoten.
>>> Mycket möjligt -gjorde ett snabbtest. Skit bakom styret :?

EAGLE har minst 25 år på nacken INNAN Autodesk tog över.
>>> Okej, kände igen vibbarna bara, helt ovetenskapligt.

Om du avslutar en förbindning PÅ en annan så borde de bli till ett och samma nät. Menar du att så inte är fallet?

>>> Hmm, lite skumt var det. Kanske går att ordna till?
Men jag bara kastade in programmet och kastade mig över det.. och så blev det som det blev.
En annan sak är att snabbfunktionerna -tangenterna - inte gick att få liv i :doubt:
Skit bakom styret igen?
Dags för windowsomstart :lol:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.48 2018-07-04 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 4863
Ort: Ronneby
Har bara min gamla 6.5 men jag testade nu och den binder ihop näten som den ska:

Bilaga:
Skärmklipp.PNG


Det är inte så att du ändrat grid size i schema-delen?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.52 2018-07-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 6664
Ort: Göteborg
Samma här i 9.0.1 (nu verkar 9.1 vara ute, går undan). Drar jag en ledning till en annan då frågar programmet om näten skall slås ihop, svara jag och det blir en liten boll vid korsningen som indikerar förbindelse.
Bilaga:
Eagle merge net.PNG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.48 2018-07-04 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
H.O skrev:
Har bara min gamla 6.5 men jag testade nu och den binder ihop näten som den ska:

Bilaga:
Skärmklipp.PNG


Det är inte så att du ändrat grid size i schema-delen?

Jo, erkänner. Där fick du mig.
Jag gjorde en massa annat dumt för att stressa programmet :whoho:
Förvånansvärt att det tuggar på ändå. :humm:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.55 2018-07-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.33 2005-12-09
Inlägg: 3112
Ort: Helsingborg
GastonDeVille skrev:
EAGLE har minst 25 år på nacken INNAN Autodesk tog över.
>>> Okej, kände igen vibbarna bara, helt ovetenskapligt.
Om det varit så väl, CAD-delen är typ svagare än AutoCAD 0.1.

Men likadant för de tre andra jag testat, Diptrace, DesignSpark och KiCAD, de hade mått gott av lite inputs från mekanikvärlden. Och vice versa.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.32 2018-07-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22286
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Då kanske Zuken Cadstar kan platsa för det, dyrt = JA.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.32 2018-07-04 

Blev medlem: 11.16 2010-05-16
Inlägg: 249
Som flera redan sagt Testa EDWinXP (körde EEDesigner på tidigt 90-tal och den var riktigt bra då på DOS baserade PC så förhoppningsvis är den ännu bättre nu

http://www.visionics.a.se/EDWinXP-Buy.aspx (går att testa fritt i 14 dagar)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.31 2018-07-05 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
Vi får se vad det blir.. halkade in och fick igång Altium Designer :humm: :o

Ser sjukt avancerat ut.
Nu fick jag nånting att bita i
Åhh. Flytta komponenter i 3D-vy.. bara en sån sak.

Samma sätt att flytta komponenter som kommandon i Photoshop.
Det mesta funkar väldigt förutsägbart och vettigt.
Hur många funktioner som helst, känns ändå lite lönt att jobba med!
Automatisk numrering av komponenter ..
:P :lol:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.19 2018-07-05 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
Andax skrev:
Jag kör själv Altium Designer men har kört Proteus en del innan. Mycket trevligt och lättanvänt.


Måste hålla med dig. Löjligt lättanvänt och logiskt.
Så nu har jag grottat mig ner en del i funktionerna.
Inget som känns direkt knepigt ännu.
Mest positivt förutom att jag inte kan klaga över nåt :| :lol:

Kul med videokurser:
https://www.youtube.com/watch?v=1Ni-FsoTzeY

Finns mycket potential och trevligt att man kan ladda ner komponentbibliotek --->
https://designcontent.live.altium.com/#Content


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.17 2018-07-05 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 4863
Ort: Ronneby
Mmm, men det kostar väl 40-50k för en licens?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.36 2018-07-05 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
Ja, smakar det så kostar det. Men komponentbiblioteken är gratis.

:EDIT: Vet faktiskt inte vad en full licens skulle kosta eftersom inte skyltar med prislappar men det finns en testversion.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.48 2018-07-05 

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 8131
Ort: Någonstans utanför Sefs inskränkta atmosfär
Det finns ju hobby och studie version också. Priset vet jag dock inte .


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.51 2018-07-05 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 30156
Ort: Borås
För 4 år sedan var listpriset runt $7k per stol plus $2k/år för subscription


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 69 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010