Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 23.43 2018-10-16

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 69 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 16.20 2018-07-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
"Vad som är synnerligen bra med EDWIN är att framåt och bakåt annoteringen verkligen fungerar"

Haha! Det är väl det minsta man kan begära. Elementary som man säger.
Annars går ju allt åt h----e
Alternativt får man sitta och kopiera själv i ett word-dokument :lie: :wall:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.23 2018-07-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 30156
Ort: Borås
Jo, men man behöver inte specifikt överföra det, det sker per automatik, on the fly, en ändring i schema, slår igenom direkt i layout och vice versa.

Det var en kommentar till
Citera:
Nedrans, nu fastnade jag när jag skulle föra över komponenterna till PCB...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.37 2018-07-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
Allstå det här med intiutivt, just nu håller jag på att explodera.. Sitter och leker med KiCAD och ahr lyckats nästla över komponeterna från schema till PCB men.... ≠ξD!
Påminner om en uråldrig (90-talet) version av OrCAD
Jag kan inte få en enda komponent att flytta på sig!
Ska jag behöva titta i manualen!?? :shock:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.39 2018-07-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
TomasL skrev:
Jo, men man behöver inte specifikt överföra det, det sker per automatik, on the fly, en ändring i schema, slår igenom direkt i layout och vice versa.

Det var en kommentar till
Citera:
Nedrans, nu fastnade jag när jag skulle föra över komponenterna till PCB...


Jahapp. Det trodde man ju var standard nuförtiden :oops:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.13 2018-07-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
GastonDeVille skrev:
Allstå det här med intiutivt, just nu håller jag på att explodera.. Sitter och leker med KiCAD och ahr lyckats nästla över komponeterna från schema till PCB men.... ≠ξD!
Påminner om en uråldrig (90-talet) version av OrCAD
Jag kan inte få en enda komponent att flytta på sig!
Ska jag behöva titta i manualen!?? :shock:

Okej, jag ger mig. Hittade det, men så bakvänt det känns.
Men alltså ska man behöva sitta och klicka och gissa.. för en basic funktion??? :roll: :shock:
Vad vet jag.
Kärlek börjar med bråk.. :cry: :lol: :(
Nä nu går jag snart ut och hugger lite ved!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.40 2018-07-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 6664
Ort: Göteborg
GastonDeVille skrev:
Jag laddade ner Eagle* och det blev problem direkt. Inte speciellt intiutivt, känns mer som ett utdaterat program.
Pain in the ass.

* Version 7.7.0 for Windows (64 bit)


Aktuell version är 9.0.1. Visst är vissa saker lite säregna men Eagle är numera mycket bättre anpassat till hur Windowsprogram normalt fungerar än några versioner bakåt.

https://www.autodesk.com/products/eagle/free-download


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.22 2018-07-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
Sitter och gnager med KiCAD den är ju gratis så det får väl bli den ett tag :lol:
Förlorar inget direkt. Tålamod krävs.
Har lyckats att knåpa ihop det jag skulle göra för tillfället.
Men visst saknar jag vissa funktioner.
Men vadå, det får duga :roll:

:|
Har den väldigt begränsat bibliotek eller ser det bara ut så?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.33 2018-07-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13248
Ort: Norrköping
Jag vet ärligt talat inte hur biblioteken är för jag brukar alltid göra egna, speciellt till PCB. Jag har efter många års caddande vant mig av med andra människors bibliotek.

Min metod brukar vara att ta en "gubbe" som är lite lik det jag behöver och sedan editera textfilen med Emacs så jag får exakt vad jag vill ha. :)

Edit: Och jag samlar alltid mina egna "gubbar" i egna bibliotek.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.44 2018-07-03 

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 8131
Ort: Någonstans utanför Sefs inskränkta atmosfär
Om man står på Jungfruedlig mark, är det inte då man har nytta av en guide!
En som känner terrängen och kan hjälpa en över de farliga delarna?

Detta gäller ju alla språk och program när man inte har någon tung ryggsäck i bagaget!
En vän som man kan bolla tankar med , gärna fysiskt, är guld värt och mer än lovord på webben.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.01 2018-07-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
lillahuset skrev:
Jag vet ärligt talat inte hur biblioteken är för jag brukar alltid göra egna, speciellt till PCB. Jag har efter många års caddande vant mig av med andra människors bibliotek.

Min metod brukar vara att ta en "gubbe" som är lite lik det jag behöver och sedan editera textfilen med Emacs så jag får exakt vad jag vill ha. :)

Edit: Och jag samlar alltid mina egna "gubbar" i egna bibliotek.

Satt just och gjorde en egen gúbe i KiCAd:en.

Bilaga:
KiCAD-gube.png

Vi är inte riktigt kompisar än :|
Det är sant, nästan varenda gång man ska göra nånting så vill man modda lite här och där.
Men de där vanliga standardprylarna vill man ju att de ska finnas utan att behöva sitta och pilla.
Det kuliga med moderna CAD-prylar är att man kan glutta på det i 3D - man slipper sitta och fundera om det passar ihop och vad som sitter i vägen.
Och man hittar sina tankebuggar lättare när man kan få lite distans till det, vrida och vända.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.08 2018-07-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
Lasp skrev:
Om man står på Jungfruedlig mark, är det inte då man har nytta av en guide!
En som känner terrängen och kan hjälpa en över de farliga delarna?

Detta gäller ju alla språk och program när man inte har någon tung ryggsäck i bagaget!
En vän som man kan bolla tankar med , gärna fysiskt, är guld värt och mer än lovord på webben.


Absolut måste man glutta lite men ett bra program är som ett par väl ingångna brallor, de ska kunna stå av sig själv :lol:
Jag har sett både ett och annat men felet var väl att börja med ett lyxprogram där nästan allt bara klaffade och det var svårt att hitta direkta felaktigheter.
Som en Citroën, man kör den inte, man manövrerar och färdas :wink:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.02 2018-07-03 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 8950
Här på forumet finns en guide just hur man skapar komponenter i KiCAD: viewtopic.php?f=14&t=36885&p=567228

Digikey har lagt upp bibliotek med tusentals av sina komponenter på github: https://github.com/digikey/digikey-kicad-library


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.09 2018-07-03 

Blev medlem: 19.19 2016-02-06
Inlägg: 95
Ort: Malung, Dalarna
Designspark pcb. Gratis och kraftfullt

.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.23 2018-07-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.36 2013-10-24
Inlägg: 1021
Ort: Småland - lite utanför Gränna
mrfrenzy skrev:
Här på forumet finns en guide just hur man skapar komponenter i KiCAD: viewtopic.php?f=14&t=36885&p=567228

Digikey har lagt upp bibliotek med tusentals av sina komponenter på github: https://github.com/digikey/digikey-kicad-library


:lol: Fi-fan! Det är precis så det inte ska behöva vara.
jag gissade mig fram och råkade göra rätt .. typ tredje gången.
Känns totalt ologiskt att harva runt en massa mappar och bibliotek, det är ju sånt programmet ska sköta om :doh:
Men nu har jag ändå blött ner strumporna redan så det får var med ett tag.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 05.49 2018-07-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.52 2009-09-23
Inlägg: 2810
Ort: Hyssna
Det JAG ser som Eagle CAD:s styrka mot alla andra "hobbyprogram" är den direkta kopplingen mellan schemat och kretskort, inte 1-8 steg om man gör en ändring i schemat tills det blir infört på kretskortet. Även att om man ändrar namn på ledare eller komponenter på kretskortet så sker samma förändring automagiskt i schemat. Dessa funktioner har gjort att jag inte lyckats att byta från Eagle CAD :D

/// Marcus


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 69 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010