Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 15.21 2018-12-17

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 91 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 18.21 2017-12-17 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5004
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Nybörjarfråga :)

Jag har laddat ner en komponent från nätet och den tycks ha sin "origin" väldigt långt ifrån sig. Man får upp pilarna/vinkelskivorna väldigt långt från själva komponenten när man ska tex flytta den.
Hur ändrar jag den punkten? Har tex en cirkulär yta där jag vill ha den punkten i mitten.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.58 2017-12-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.48 2005-01-28
Inlägg: 5522
Ort: X-län
Det bästa? är att göra en montering då har alla delar sina egna nollpunkter och du sätter villkor mellan delarna, typ:
Bult---Detalj med hål.
Bult diameter---länka till hålets centrum.
Undersidan på bulthuvud --- tangera hålets plan.

När man kommer upp i flera olika delar som ska ge en produkt, så ritas alla var för sig om sedan monteras ihop för att se hur allt ser ut samt att hålla ner kompi.... krångelnivån på det man ritar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.50 2017-12-26 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5004
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Hmm, tror inte jag förstår dig riktigt lgrfbs.
Problemet är alltså att när jag importerar modellen in i min miljö så hamnar den inte ens "i bild", eller när origin, där dem mesta andra verkar utgå från.
Flyttar jag väl modellen till det ställe jag vill ha den men sen vill flytta på den igen, så hamnar "flytta-pilarna" en bra bit bort från detaljen.

Någon som vet om man kan mäta area och annat på en sk "cross-section"?
Skulle vilja veta inner-arean på detaljen nedan, alltså där jag beskurit den.

Bilaga:
Measure_at_cross_section.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.38 2017-12-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.52 2003-05-28
Inlägg: 1547
Ort: Skåne - Lund
En work-around är att kapa på riktigt (temporärt). Då kan man mäta. Men jag har heller inte lyckats mäta på en view-cut.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.09 2017-12-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5004
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Funderade också på att dela kroppen, och mäta men kändes så omständigt.
Lyckades igår kväll att nyttja funktionen Sketch -> Project/Include -> Intersect, för att projicera snitt-ytan och sedan göra en sketch av det.
Nu när jag tänkte göra om proceduren och visa här så får jag inte till det... Suck... Men ni får tro mig, det fungerade :wink:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.25 2017-12-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5004
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Har en fråga angående import/export mellan Diptrace och F360.
Har ni lust får ni gärna slå en kik här och se om ni varit med om liknande fenomen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.40 2017-12-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22666
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Ser inget fel i den Board Outlinen i DipTrace, som jag tolkar det hela så är den helt rätt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.45 2017-12-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5004
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Ja förlåt. Dom bilderna är alltså när jag skapar en rektangel i ett helt nytt dokument, och direkt på XY-planet. Då fungerar det hur bra som helst.

När jag däremot utgår från en komponent/sketch i en mer komplex modell så blir det bara ett streck i diptrace, precis som om jag importerar med fel axlar. Kan försöka visa hur det blir.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.55 2017-12-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5004
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Nu blev det lite inlägg kors och tvärs här men kanske bäst att inte skita ner Guide-tråden förrän det finns en lösning.

Första bilden visar alltså "PCB't" i F360. Det är alltså ytterlinjerna jag vill importera i Diptrace.
När jag väljer sketchen som skapade kroppen i F360 så kan jag välja "Save as .DXF" genom att högerklicka på sketchen.
När jag sedan importerar denna .dxf i Diptrace så blir det bara som bild 3.

Bilaga:
pcb_body_f360.JPG

Bilaga:
save_as_dxf.JPG

Bilaga:
diptrace_lines.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.04 2017-12-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22666
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Tror inte att 3D DXF går att importera i DT, du bör nog exportera i annat format från F360


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.08 2017-12-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5004
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Trodde det också från början men då jag utgår från en 2D sketch så borde det fungera tycker jag.
Eller ja, det är precis så jag importerar rektangeln i tidigare inlägg.

Det är också bara sketcher man kan spara som .dxf i F360 och enbart .dxf som går att importera i DT.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.22 2017-12-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22666
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Tror att F360 DXF är för modernt för DT


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.13 2017-12-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5004
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Gjort en "ren" fil som går att ladda ner/kika på här -> http://a360.co/2Dj7AOn.

Tror jag ska dra ett e-mail till DT-supporten då det enbart blir den raka linjen som importeras. Det måttet stämmer men inget annat kommer med.

EDIT: Gick inget bra att dela med sig av bara en sketch...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.53 2017-12-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.48 2005-01-28
Inlägg: 5522
Ort: X-län
Har tappat känslan för hur Fusion360 tankeschema, så jag kan bara beskriva jobbgången i GeoMagic:s CAD miljö.
Skapar en solid i 3D CAD, klickar på ny ritning vilket tar informationen från 3D miljön och skapar ISO ritningar.
Från ISO ritningen jag jag exportera i platt DXF fil.

Om detta är tillämpligt för dig, får du avgöra själv.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.11 2017-12-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5004
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Testade det också utan framgång...
Dock tror jag inte längre att det är F360 som är "problemet", utan det verkar vara Diptrace som inte kan importera alla sorters former.
Linjer, polylinjer, cirklar går bra. Om jag tex tar min sketch och kantar till den, alltså gör yttermarginalen till många korta linjer istället så fungerar importen till DT hur bra som helst.

Har skickat en fråga, samt fil till dom, så får vi se vad svaret blir. Svarar i DT-tråden istället då det inte tycks vara F360-relaterat.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 91 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Wirewrap och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010